De D500 is het kleinere broertje van de D5 en koppelt een knap autofocussysteem aan een hoog lichtbereik voor nog mooiere foto’s.

Precisie van een topcamera

‘Prestaties van een topmodel, wendbaar als een DX’: het is de slogan waarmee Nikon de D500 naar voren schuift. Het toestel biedt een 153-punts autofocussysteem en biedt hiermee een grote dekking. Bovendien is dit dezelfde dekking die je ook op Nikons topmodel D5 vindt. Bovendien zijn alle punten compatibel met AF NIKKOR-objectieven met diafragma van f/5.6 of groter.

d500-front

Lekker snel

Nieuwe beeld- en meetsensoren moeten voor een betere onderwerpherkenning en details zorgen. Je kan foto’s nemen aan maximaal 10 bps en dankzij een krachtige buffer kan je tot 200 RAW-beelden vastleggen in één serie-opname.

Extra beelddetails

De D500 maakt gebruik van een DX-formaat CMOS-beeldsensor met 20,9 megapixels en een RGB-meetsensor met 180.000 pixels.

Ook voor donkere scènes heeft Nikon een oplossing gevonden: het hele hoge ISO-bereik van 100 tot 51.200. Hierdoor wordt ook fijne ruis aanzienlijk verminderd.

500-back

Filmen in 4K

De D500 is Nikons eerste DX-formaat spiegelreflex die filmen in Ultra HD-resolutie mogelijk maakt. Je kan tot maximaal een half uur opnemen aan 3840 x 2160 pixels aan 30/25/24p.

Ook opnemen in Full HD blijft uiteraard een mogelijkheid, en dit aan 50/60p. Dankzij elektronische vibratiereductie beperkt je de cameratrillingen, zodat je schokkende beelden voorkomt.

Stevig beestje

De D500 is uitgerust met een metalen frame en onderdelen van magnesiumlegering en glasvezel, waardoor die sterk en tegelijkertijd licht is.

Alle scharnieren, knoppen en instelschijven zijn voorzien van een weerbestendige afdichting, wat het toestel ook nog eens duurzaam maakt voor buitenshuis.

d500-top

SnapBridge

De D500 is Nikons eerste spiegelreflexcamera die compatibel is met SnapBridge, dat voor een continue verbinding zorgt tussen jouw camera en jouw mobiel toestel.

Beelden die je maakt met de camera worden meteen gesynchroniseerd met jouw smartphone of tablet en kan je dus meteen gaan delen met jouw vrienden.

De D500 is als body verkrijgbaar, of in kit met 16-80 mm objectief.

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer