Compactcamera’s hebben met de smartphone een grote concurrent inzake basisfotografie, maar bieden steeds meer waar voor hun geld. De Coolpix A300 van Nikon is zo’n toestel.

Met de Coolpix A300 haal je een compacte fotocamera in huis: het toestel is slechts 20,1 mm dik en weegt amper 119 gram en past dus zo in jouw rugzak of handtas.

Knappe specs

Een compacte body wil echter niet zeggen dat het qua specificaties niet veel soeps is: je krijgt er een 20,1 megapixelsensor CCD-sensor en een NIKKOR-objectief met 8x optische zoom voor terug. Zo kan je niet enkel voor de klassieke omgevingsfoto’s gaan, maar ook portretten knap vastleggen.

Bovendien is de A300 uitgerust met een krachtige vibratiereductie, die trillingen elimineert. Ook bij volledige zoom, waar de trillingen het meest merkbaar zijn, krijg je scherpe foto’s.

SnapBridge

Dankzij SnapBridge kan je jouw foto’s bovendien meteen gaan delen met jouw vrienden. De opnames van het toestel worden immers gesynchroniseerd met jouw smartphone dankzij een Bluetooth-verbinding.

Je kan ook camerafuncties bedienen via jouw telefoon, software-updates doorvoeren, de cameratijd synchroniseren, enzovoort.

Gebruiksgemak

Een van de grote voordelen van een compactcamera is de gebruiksvriendelijkheid. Vrijwel alles gaat eigenlijk automatisch: automatische onderwerpselectie, autofocus met doelopsporing en de panorama assist begeleidt je bij het nemen van knappe panorama-shots.

Er is ook Slim Portret om mooie portretten te nemen, alsook verschillende effecten om jouw foto’s dat extraatje te geven. Voorbeelden van jouw foto’s, alsook de menu’s, worden weergegeven op het 2,7 inch scherm.

De Coolpix A300 komt in het zwart, roze, rood, zilver en ‘Red Art’ en kost 159 euro.

Klik hier om producten in te laden

Reageer