Apple MacBook 2015

Het design van de MacBook Air bleef jaren onaangetast, want hoe kan je nu nog een dunnere en lichtere laptop maken? Maar Apple zou Apple niet zijn als het niet nog een stap verder ging met de nieuwe MacBook.

Nieuwe MacBook: amper 13,1mm dik

De nieuwe 12-inch MacBook meet nu op zijn dikste punt amper 13,1 millimeter. Dat is een stuk minder dan de huidige MacBook Air (17,3 mm). De MacBook heeft verder een 12-inch Retina-scherm en wordt beschikbaar in drie kleuren: naast het huidige zilvergrijs kan je voortaan kiezen uit donkergrijs en goud.

Nieuw mechanisme voor toetsenbord

Apple ontwikkelde een nieuw mechanisme voor het toetsenbord. Dat maakt de toetsen nu 40% dunner, terwijl ze door dat butterfly mechanisme vier keer beter reageren. Bovendien zit er nu onder elke toets een afzonderlijke led. Ook het trackpad krijgt een update.

12-inch Retina-scherm: 30% zuiniger

Het 12-inch Retina-scherm heeft een resolutie van 2304 x 1440 pixels en verbruikt nu 30% minder energie. De integratie van een nieuwe zelfgemaakte batterij – die in laagjes zit verwerkt en daardoor 35 procent meer ruimte krijgt – zorgt voor een autonomie van 9 uur bij het surfen en 10 uur bij het bekijken van een filmpje in iTunes.

De Intel Core M processor verbruikt nog amper 5 Watt en bovendien maakt Apple definitief komaf met een ventilator. Het maakt de MacBook naar eigen zeggen een stuk stiller.

USB-C poort: alles in één

Opmerkelijk is dat er nog slechts één poort of aansluiting overblijft, naast de hoofdtelefoonaansluiting. De nieuwe UBS-poort van het type C combineert eigenlijk 5 aansluitingen in één: voeding, usb, DisplayPort, HDMI en VGA.

MacBook: vanaf 1449 euro

De nieuwe MacBook zou beschikbaar zijn vanaf 10 april en kost in België een flink pak meer dan in de VS. Het instapmodel met een 256GB SSD-schijf kost 1449 euro; de versie met een 512GB SSD-schijf kost 1799 euro.

Klik hier om producten in te laden

Reageer