nikon-action-camera-photokina

Nikon heeft nieuwe action camera’s in de KeyMission-reeks voorgesteld op Photokina in Keulen. Het gaf ook meer details over zijn 360-graden camera.

De KeyMission 170 neemt video op in 4K UHD met een groothoek van 170° voor dynamische en levendige beelden. De tweede nieuwe action cam, de KeyMission 80, is eerder een life-logging camera die in een mum van tijd foto’s en filmpjes schiet.

Eerder dit jaar kondigde Nikon al de KeyMission 360 aan: een robuuste, draagbare actiecamera die echte 360°-video kan opnemen in 4K UHD-resolutie. Alle drie de camera’s zullen vanaf begin november verkrijgbaar zijn.

De KeyMission 360 is de meest opmerkelijke van de drie. De camera zag het daglicht al begin dit jaar op de CES, maar details waren nog schaars. Nu weten we dat de twee lenzen die worden gebruikt om 360-graden beelden op te nemen over een f2.0-opening en 20 megapixels sensor beschikken. Ter vergelijking: de Samsung Gear 360 moet het stellen met twee 15 megapixel sensoren.

De KeyMission 170 heeft qua looks veel weg van de GoPro Hero 4 Silver. De rechthoekige behuizing is ietsje afgerond, met de f2.8 lens aan rechterzijde en een niet-aanraakgevoelig scherm aan de achterzijde. De KeyMission 170 heeft een 170-graden field of view en is water-, schok- en vriesbestendig.

De derde camera, en kleinste, is de KeyMission 80. Die beschikt over een tweede camera waarmee selfies gemaakt kunnen worden.

De drie camera’s maken gebruik van een nieuwe versie van de SnapBridge app. Hierdoor kan je de camera’s continu verbinden met een smartphone of tablet en foto’s automatisch overdragen of de camera’s van op een afstand bedienen.

Prijzen

KeyMission 360 < 499 €
KeyMission 170 < 399 €
KeyMission 80 < 299 €

Reageer