Samsung heeft zoals verwacht op het Mobile World Congress zijn opvolger voor de Galaxy S-reeks voorgesteld. De S7 en S7 Edge bouwen verder op het design van de S6 (Edge), maar verbeteren de puntjes van kritiek die die kreeg.

We beginnen met wat we kennen van bij de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. De S7 krijgt een schitterend Quad HD Super AMOLED-scherm met resolutie van 2560 x 1440 pixels. Bij de S7 gaat het om een 5,1 inch scherm, bij de S7 Edge om een 5,5 inch formaat. De S7 Edge is dan ook een stukje groter.

Dual Pixel Camera

De Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge pakken uit met een geavanceerde camera: een Dual Pixel Camera. Daarmee zou je ook op plekken met weinig omgevingslicht heldere en scherpe foto’s maken. De camera zorgt voor een groter diafragma en moet ook een snellere sluitingstijd en betere autofocus bieden. Met het nieuwe Motion Panorama zorg je voor meer schwung bij traditionele panoramafoto’s. De camera aan de voorzijde heeft een 5 megapixelsensor, die aan de achterzijde een 12 megapixelsensor.

samsung-galaxy-s7-3

Waterdicht design

Ook nieuw is de IP68-rating die beide toestellen meekregen. Dat wil zeggen dat ze water- en stofbestendig zijn.

Episode 7: Return of the microSD

Samsung luisterde naar de smeekbeden van de fans, die bij de S6 (Edge) een microSD-slot misten om het geheugen uit te breiden. De S7 en S7 Edge zien die eigenschap terugkomen, waardoor je tot maximaal 200 GB aan geheugen kan creëren. Standaard krijgt het toestel 32 of 64 GB opslaggeheugen mee, naast 4 GB RAM.

samsung-galaxy-s7-2

Verdere specificaties bedragen een 3000/3600 mAh-accu (S7/S7 Edge), draadloos opladen, Samsung Pay, Bluetooth 4.2, NFC, USB 2.0 en een octa-core processor.

Prijs en beschikbaarheid

De Galaxy S7 en S7 Edge zullen in België te koop zijn vanaf 11 maart. De aanbevolen prijs (voor het 32 GB-model) is 699,99 euro voor de S7 en 799,99 euro voor de S7 Edge. Voorbestellen kan vanaf vandaag en de allervroegste vogels krijgen een gratis Gear VR-bril.

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer