De Hint

Wie de film ‘Her’ gezien heeft, zal de gelijkenissen met het toestelletje dat in de film gebruikt wordt meteen zien. In de film praten personages immers met hun virtuele persoonlijke assistenten door middel van draadloze oordopjes.

De Hint werkt min of meer op dezelfde manier, maar heeft uiteraard niet dezelfde toepassing. De Hint kan je enerzijds gebruiken om telefoongesprekken te voeren, maar dat is nog maar het begin. Via het apparaat kan je via stemcommando’s zoekopdrachten uitvoeren, jouw berichten laten voorlezen, een wekker instellen, navigatie-instructies vragen of een taak toevoegen aan jouw to-dolijst.

De Hint weegt ongeveer evenveel als een muntstuk en laat omgevingsgeluid door, zodat je alles rondom je goed hoort. Dankzij zijn kleine afmetingen kan je het toestelletje heel subtiel dragen. Via een sensor registreert de Hint wanneer je het in je oor stopt of er net uithaalt en zal het zichzelf automatisch in- of uitschakelen.

De Hint komt dit najaar naar de Amerikaanse markt en gaat daar 150 dollar kosten. Of en wanneer het toestel naar Europa komt, is nog niet bekendgemaakt.

Motorola MotoX

Moto X en Moto G

Motorola stelde niet enkel de Hint voor op IFA, maar lanceerde ook twee nieuwe smartphones. De Moto X is daarbij de topper en is (iets) groter en krachtiger dan zijn voorganger. Het toestel komt met een Full HD-scherm, een 13 megapixelcamera met een nieuwe flitser en 4K-opnamemodus. Alles wordt aangedreven door een 2,5 GHz quad-core processor en 2 GB RAM.

De Moto X komt met 16 of 32 GB opslaggeheugen en moet in de Verenigde Staten 499 dollar kosten.

Motorola MotoG

Motorola heeft ook een nieuwe Moto G klaar. Die krijgt een 5 inch 720p-scherm, 16 of 32 GB opslaggeheugen, een 1,2 GHz-processor, een 8 megapixelcamera aan de achterzijde en een 2 megapixelvariant vooraan.

Reageer