De consumentenafdelingen voor audio van het Japanse Onkyo en Pioneer gaan over in de handen van Sound United, het bedrijf achter de merken Denon en Marantz.

Tot de producten horen de AV-receivers, versterkers, slimme speaker en platenspelers van Pioneer en Onkyo. De markt voor AV-receivers komt daarmee bijna in handen van één bedrijf, met merken als Denon, Marantz, Pioneer en Onkyo. Of dat het aanbod zal doen verschralen valt nog af te wachten.

De draagbare mediaspelers en microketens van Pioneer en Onkyo blijven voorlopig wel nog in handen van de Onkyo Corporation. In 2014 werd Pioneer overgenomen door Onkyo, en de twee consumentenafdelingen werden vorig jaar verkocht aan het Oostenrijkse Aqipa. Nu volgt dus een derde overstap naar Sound United. De aandeelhouders moeten de deal wel nog goedkeuren.

Met de overname wil Sound United onder andere verder inzetten op draadloze, slimme speakers en soundbars. Sound United heeft naast Denon en Marantz ook nog de merken Classe, Definitive Technology, Boston Acoustics en Polk Audio in het portfolio.

 

Reageer