Een omgeving waarin je jouw televisie, luidsprekers, verlichting, gordijnen, thermostaat en deursloten met één toestel kan bedienen: het is waar Logitech naartoe wil. De Harmony-lijn wordt nu slimmer dan ooit.

Logitech balanceert al een tijdje tussen een gebruiksvriendelijke manier om met entertainment om te gaan enerzijds en echt een ‘slimmer’ huis waarin je allerlei apparaten via één centraal systeem kan bedienen. Met enkele toevoegingen aan de Harmony-lijn is de focus nu duidelijk: smart home wordt het credo.

De Harmony Hub maakt van een iOS- of Android-smartphone of -tablet een universele afstandsbediening. Met de Hub en app is het mogelijk om films, muziek en tv, maar ook connected lighting, sloten en thermostaten te bedienen. Het starten en beheren van apparaten kan je in groepen of individueel beheren, en dit direct of via een aanpasbaar schema.

Om nog verder in te zetten op smart home, komt Logitech met de Harmony Companion. Hiermee krijg je controle over je sloten, zonwering, thermostaten, sensoren en home entertainment-apparaten. Je kan er ook voor kiezen om je toestellen te bedienen via de mobiele app, zodat je dat ook van op afstand kan doen.

De Harmony 950 is een universele afstandsbediening voor je tv, films, muziek en games. Het toestel komt met kleurenaanraakscherm waarmee je tot 15 apparaten kan bedienen. Logitech zorgde ook voor een moderne bediening met swipes en taps, waardoor je sneller kan schakelen tussen kanalen, eenvoudig kan door- en terugspoelen en het volume kan wijzigen. De knoppen zijn voorzien van achtergrondverlichting. Een verwisselbare oplaadbare batterij biedt 20 procent meer capaciteit dan zijn voorganger.

Wil je volledig loss gehen, dan kies je voor de Harmony Elite. Die levert dezelfde functies als de Harmony 950, gecombineerd met de Harmony Hub. Je kan dus gebruikmaken van de afstandsbediening of van de mobiele app en zorgt voor controle over je entertainment en je connected smart home. Ook hier kan je dus tot 15 apparaten gaan bedienen en met schema’s gaan werken.

Adviesprijzen gaf Logitech nog niet mee.

Reageer