LG SL9 Soundbar
LG SL9 Soundbar

Naar aanleiding van de technologiebeurs CES lanceert LG een nieuwe line-up van soundbars. De SL10, SL9 en SL8 kunnen alledrie overweg met Dolby Atmos en DTS:X en werden ontwikkeld in een partnership met Meridian Audio.

Ze omvatten ondersteuning voor de Image Elevation-technologie van het bedrijf en de Meridian Upmix-technologie. Die laatste kan stereogeluid opwaarderen naar meerdere kanalen zonder enige vervorming.

Zoals andere high-end soundbars kan het geluidsveld verder vergroot worden met optionele draadloze achterluidsprekers (ref. SPK 8).

Verder is er Google Assistant aanwezig, zodat je de soundbars kan gaan bedienen en instellen met je stem. Denk aan het verhogen van het volume. Je kan ook antwoorden krijgen op vragen als ‘Welke artiest zingt dit nummer?’ of andere aangesloten toestellen in huis inschakelen.

De LG9-soundbars van 2019 hebben een slank, ingetogen ontwerp dat perfect past bij de stijl van LG’s OLED-tv’s. Met slechts 57 mm diep kan de LG SL9 vlak tegen de muur worden geïnstalleerd. Een geïntegreerde gyroscoopsensor meet de positie van de soundbar (bevestigd aan een muur of op gewoon staand), waarbij de richting van het geluid wordt aangepast om een ​​optimale luisterervaring te garanderen.

Prijzen, beschikbaarheid en volledige specificaties voor de SL10, SL9 en SL8 zijn nog niet bekendgemaakt. LG onthulde onlangs ook de nieuwe HU85L CineBeam Laser 4K-projector met ondersteuning voor Ultra Short Throw.

Reageer