leica q1

Met de Q lanceert Leica een compleet nieuwe lijn digitale compactcamera’s. Het toestel krijgt een full frame-sensor en een vast objectief.

Klein, maar groots

Een high-end toestel in een compact formaat: het is waar de Q van Leica voor moet staan. En het merk lijkt daarin te slagen. De Q komt met een full frame-sensor en heeft een lichtgevoelig vast objectief: de Summilux 28mm f/1.7 ASPH.

De Leica Q richt zich met nadruk op straat-, architectuur- en landschapsfotografen en heeft een 24 megapixel full frame CMOS-sensor. ISO-waarden tot 50.000 zorgen voor heel weinig ruis en maken dat je ook bij weinig licht toch heldere foto’s krijgt.

Nadruk op scherpte

Scherpstellen moet extra snel gaan dankzij de nieuwe beeldprocessor Maestro II, die speciaal aangepast is voor gebruik in de Leica Q. Je kan bovendien foto’s maken tot 10 beelden per seconde.

Ook macro-foto’s zijn geen enkel probleem voor de Q: je kan vanaf 17 cm (de afstand tussen de sensor en je onderwerp) al scherpstellen. Je kan ook via een knop snel overschakelen van automatische naar handmatige scherpstelling, en omgekeerd. Focus Peaking helpt je door de punten die scherpgesteld zijn met kleur te markeren, terwijl je met Live View Zoom tot zes keer kan inzoomen op het punt dat je wil scherpstellen.

De Q beschikt over geïntegreerde wifi, zodat je jouw foto’s snel kan delen met je vrienden.

Ontdek hier de andere producten van Leica
Klik hier om producten in te laden

Reageer