Digitale camera Leica M Edition 60

De camera gooit het digitale scherm overboord en eert daarmee het 60-jarige bestaan van de M-serie.

Zowat elke digitale camera die de laatste tien jaar gelanceerd werd, kwam met een lcd-scherm dat je kan gebruiken om niet enkel een preview van je foto te krijgen, maar ook om allerlei instellingen weer te geven.

Decennia geleden bestond het lcd-scherm op digitale camera’s uiteraard nog niet, en dat was uiteraard ook in 1954 het geval. In dat jaar stelde Leica de M-serie voor, een reeks die vandaag de dag nog steeds belangrijk is voor de fabrikant. Om de 60-jarige verjaardag van de lijn te vieren, stelt Leica nu de M Edition 60 voor: een digitale camera die vooral opvalt door zijn retro uiterlijk waarbij het lcd-scherm verdwenen is.

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#f10107″ arrow=”yes” align=”right”]”Al het radarwerk binnenin de M Edition 60 is volledig digitaal en kreeg al de nieuwe snufjes mee, maar aan de buitenkant merk je een duidelijke knipoog naar het verleden.”[/quote]

Al het radarwerk binnenin is volledig digitaal en kreeg al de nieuwe snufjes mee, maar aan de buitenkant merk je een duidelijke knipoog naar het verleden. Waar je normaal een lcd-scherm zou verwachten bouwde Leica een draaiwiel in die de ISO-waarde van je foto’s aanpast. Leuk, want zo kan je op een eenvoudige manier toch zelf de lichtgevoeligheid van je beeld aanpassen en creatief aan de slag gaan. Foto’s die je met het toestel neemt, worden opgeslaan in het RAW-formaat, zodat je ze ook achteraf gemakkelijk kan bewerken.

Echt veel andere specificaties van het de M Edition 60 zijn nog niet bekendgemaakt, maar je zal al je best moeten doen om er een in huis te halen, want er worden slechts 600 exemplaren gemaakt. De Leica M Edition 60 krijgt dan ook een prijskaartje van maar liefst 15 000 euro mee.

Reageer