iVue Horizon

Als je iemand het leven bijna letterlijk door jouw eigen ogen wil laten zien, is er geen betere manier om dat te doen dan via een action cam van iVue. Deze zonnebril komt met een klein cameraatje dat alles registreert zoals je het zelf ervaart.

Het is een briljant idee: waarom zou je een extra apparaatje meenemen als je jouw (sport)activiteiten gewoon met je sportbril op de gevoelige plaat kan vastleggen? Denk maar aan slimme brillen als de Google Glass, die ook een kleine camera meekreeg.

iVue richt zich echter niet op het ‘smart glasses’-principe, maar wel op het action cam-gebeuren. Met de bril kan je video opnemen in 1080p Full HD-kwaliteit aan een framerate van 30 fps of in 720p-resolutie aan 60 fps.

De field of view is iets kleiner dan bij de meeste andere action cams en bedraagt ‘maar’ 135 graden, wat nog altijd meer is dan je met je eigen ogen kan zien. Beeldstabilisatie moet schokkende beelden vermijden.

Naast de standaard filmmodus beschikt de iVue Horizon ook over een time-lapsemodus, en bovendien is het uitgerust met een ruisonderdrukkingssysteem om ook jouw geluid zo helder mogelijk te houden. Bij de Horizon kan je ook kiezen tussen twee soorten glazen (gepolariseerd of helder).

Om het gebruiksgemak zo groot mogelijk te houden en te vermijden dat je constant de bril moet afnemen, kan je met één simpele druk op de knop de opname starten of stopzetten. In het toestel kan je een microSD-kaart van maximaal 32 GB kwijt.

De iVue Horizon is niet het meest uitgebreide toestel, maar blinkt uit in gebruiksgemak en eenvoud en biedt een unieke point of view. Het toestel is de jouwe voor zo’n 150 euro.

Reageer