De router is niet enkel de kleinste en meest compacte router van de fabrikant, het is ook de snelste in zijn klasse en zorgt voor een stevige internetverbinding.

Het internet is niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken, en al zeker niet uit dat van studenten. Een goede router is dan ook onontbeerlijk. De Fritzbox 4020 moet de nieuwe metgezel voor de student worden.

Het toestel mag dan wel een instapmodel zijn, toch is het uitgerust met Wireless N en biedt het snelheden tot 450 Mbit/s aan. Daarmee zou die de snelste in zijn klasse moeten zijn, waardoor je razendsnel op je smartphone, tablet of notebook kan surfen.

De FritzNAS en de geïntegreerde mediaserver maken van deze router een multimediahub. Zo kan je je notities, presentaties, documenten, muziek, foto’s en video’s over het hele thuisnetwerk beschikbaar maken.

Wil je een document afdrukken, dan moet je jouw computer zelfs niet opstarten, want je kan randapparatuur, zoals printers en harde schijven, via USB verbinden met de Fritzbox 4020 en dus met het thuisnetwerk. Via 3G- of 4G-dongles creëer je een eigen netwerk: thuis, bij een vriend, in de bibliotheek, enzovoort. Deze mobiele internettoegang kan je ook delen met jouw vrienden.

De Fritzbox 4020 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 59 euro.

Reageer