HTC Valve Vive SteamVR

De twee bedrijven HTC en Valve slaan de handen in mekaar en introduceren samen een VR-bril, genaamde Vive. De bril is bedoeld voor gebruik met Valves SteamVR-platform en moet eind dit jaar in de winkels liggen.

Het leek slechts een kwestie van tijd vooraleer ook Valve zich op de bloeiende markt van de virtual reality zou gooien. Het bedrijf oogst misschien vooral successen met gamesoftware Steam, maar is niet aan zijn hardwareproefstuk toe. Vorig jaar nog stelde het immers nog de Steam Machines voor. Nu gaat het dus volop voor VR.

De samenwerking tussen HTC en Valve richt zich voornamelijk op gaming en biedt ondersteuning voor het gameplatform SteamVR van Valve. Ook andere aanbieders, zoals Google en HBO, gaan echter content voorzien voor de Vive. Denk daarbij aan series en films, maar ook concerten.

Hoewel het nog wat wachten is op een definitieve consumentenversie, mogen we nu al enigszins gaan aannemen hoe de Vive er zal uitzien. Het toestel krijgt twee schermen met 1200 x 1080-resolutie. Die bieden een opmerkelijke refresh rate van 90 frames per seconde, waardoor je geen last zou mogen hebben van een haperend beeld.

Het toestel is uitgerust met verschillende sensoren die de positie van jouw hoofd tot op een tiende van een graad kunnen analyseren. De bril kan gebruikt worden met een zogeheten Steam VR-basisstation, waardoor je doorheen de virtuele wereld kan gaan wandelen en je dus niet per se een controller nodig hebt.

De Vive komt dit voorjaar nog in een ontwikkelaarsversie, waardoor developers op voorhand al programma’s kunnen gaan ontwikkelen voor de bril. De consumentenversie komt dan eind dit jaar naar de markt. Prijsinformatie werd nog niet meegegeven.

Reageer