De zakelijke notebook van 13,3-inch ademt mobiliteit uit en garandeert minstens 9 uur werken zonder stopcontact.

De Elite Dragonfly is een convertible met een frame vervaardigd uit CNC-bewerkt magnesium dat qua gewicht lager uitvalt dan het gebruikelijke aluminium. Het is ook één van de eerste notebooks die deels voor bepaalde elementen, zoals de luidsprekerbehuizing, plastic uit de oceaan gebruikt.

De laptop maakt ook deel uit van Intel’s “Project Athena” innovatieprogramma. Dat is een soort label dat Intel geeft aan laptops die voldoen aan hun allerhoogste eisen. Een beetje zoals de ultrabooks indertijd. Om het label te krijgen moet een laptop minstens twaalf uur aan ononderbroken videoplayback en negen uur aan realistisch werk zonder stopcontact aankunnen.

Geen probleem voor de HP Elite Dragonfly die, als je hem uitrust met een betere batterij of scherm met lagere resolutie en 400 nits, zelfs een autonomie van een volledige dag (24,5u) haalt. Voor datzelfde scherm heb je ook de keuze uit een 4K UHD scherm met 550 nits, of een speciaal privacyscherm met liefst 1000 nits schermhelderheid.

Het verlichte toetsenbord produceert geen klikgeluiden meer, net zoals het touchpad dat ook ruimer uitvalt.

De specs dan. Er kan gekozen worden uit verschillende processoren (8e Gen Intel Core vPro Whiskey Lake), er is standaard 16GB werkgeheugen en de opslagmogelijkheden lopen tot 512GB. Verder zijn er Wi-Fi 6, twee Thunderbolt 3 poorten en vier Bang & Olufsen speakers.

De HP Elite Dragonfly moet in de loop van november in België beschikbaar komen.

Een greep uit enkele HP laptops

Klik hier om producten in te laden

Reageer