Sonos Play1
Sonos is voor vele puristen een van de absolute topmerken als het op geluidskwaliteit aankomt.Met de Sonos-speakers kan je ook zelf je set gaan samenstellen. Het merk is echter niet meteen goedkoop en een heel systeem in één keer kopen is niet altijd evident.
[gap]

Sonos laat het gelukkig ook toe om component per component aan te schaffen en zo je geluidssysteem gestaag uit te breiden. Zo kan je beginnen met het duurste (en belangrijkste) stuk: de Playbar.

De Playbar

De Playbar kan je zien als een geavanceerde soundbar met een ingebakken 5.1-speakersysteem en negen individueel versterkte luidsprekers (zes mid-woofers en drie tweeters). Je kan de Playbar bovendien niet enkel gebruiken als soundbar, maar ook als audiostreamer. Muziek van op je smartphone of tablet kan je dus zo via het toestel beluisteren. De Playbar is zoals gezegd niet goedkoop: je betaalt er 699 euro voor.

Sonos Play1

De Sub

Voor extra basbeleving lanceerde Sonos de Sub. Die is uitgerust met force-cancelling speakers die ruis elimineren. Je kan de Sub gewoon rechtop zetten, maar hem ook platleggen en bijvoorbeeld onder de sofa verstoppen. De Sub communiceert draadloos met de Playbar, dus bekabeling tussen de twee moet je niet voorzien. Ook voor de Sub leg je 699 euro neer.

PLAY:1

Wil je nog een stap verder gaan, kan je het systeem verder uitbreiden met de PLAY:1-luidspreker. Die is met zijn 199 euro de goedkoopste Sonos-speaker. De Sonos PLAY:1 is voorzien van een mid-woofer en een tweeter en biedt knoppen om het volume te regelen en de nummers te pauzeren en te hervatten. Neem je de apparaten op in je thuisnetwerk (en dat gebeurt ook hier draadloos), zijn ze ideaal als satellietluidspreker achteraan.

Sonos maakte het bovendien onlangs mogelijk om ook zonder Bridge te werken en rechtstreeks via je thuisnetwerk muziek te streamen. Meer info daarover vind je hier.

Reageer