GoPro Hero4

Wie ‘action cam’ zegt, zegt GoPro. Het bedrijf maakte de kleine cameraatjes bijzonder populair en zette meteen een nieuwe trend in gang. De HERO4 is het laatste toestel van de fabrikant en is haar eerste 4K-camera.De GoPro-toestellen zijn veruit de populairste action cams. Je moet maar eens gaan skiën of een mountainbiketocht doen, en je zal meteen merken dat het overgrote deel van de action cams een GoPro is.

En met reden, want de toestellen hebben niet enkel hun naam mee, maar stellen ook nooit teleur. Om te beginnen zijn ze heel klein en licht: de HERO4 weegt amper 73 gram en heeft uiteraard ook een heel compacte opbouw.

Hoewel de GoPro op zich een eerder eenvoudig ontworpen action cam is, draait alles rond de accessoires. De GoPro HERO4 heeft geen scherm, maar er is wel een schermpje apart verkrijgbaar. Hetzelfde geldt onder meer voor een Smart Remote, waarmee je je GoPro van op afstand kan bedienen, en allerlei verschillende types behuizingen.

Uiteraard moet je dus rekening houden dat je bepaalde extra’s niet standaard in de doos terugvindt en dus apart zal moeten gaan aankopen.

Qua beeldkwaliteit staat GoPro gekend als top. Met de HERO4 komt GoPro ook voor het eerst met een 4K-toestel aanzetten en daarmee houdt het dus ook al rekening met de steeds groter wordende populariteit van Ultra HD-tv’s en -monitoren.

Verder zijn ook een 170°-view, 12 megapixelfoto’s, wifi en een processor die dubbel zo snel is als zijn voorganger ingebouwd. Via de GoPro App kan je ook live de beelden van de cam bekijken, alsook verschillende instellingen gaan wijzigen en opnames snel gaan delen met je vrienden.

Een sterk punt van GoPro is hun exclusieve SuperView, waarbij je een breder en hoger opnamebeeld krijgt en dus nog meer van jezelf en je omgeving op het scherm krijgt. Ook een Time Lapse-modus en een Auto Low Light-modus, voor betere prestaties bij weinig licht, zijn standaard ingebakken.

De GoPro HERO4 komt in twee versies: een zwarte variant waarmee je 4K opneemt aan 30 fps, en een zilveren editie met 4K aan 15 fps. De SuperView-modus vind je enkel bij de zwarte versie terug.

Aan de HERO4 hangt GoPro wel een stevig prijskaartje vast: de zwarte editie kost 529,99 euro, voor de zilverkleurige editie betaal je 429,99.

Reageer