Yamaha_YSP_5600

Vorig jaar was Yamaha er als de kippen bij om de eerste soundbar met Dolby Atmos te lanceren. De toon was meteen gezet. De de YSP-5600 blijft nog steeds het referentiepunt voor soundbars met Dolby Atmos.

Op zowat elke nieuwe film in Ultra HD Blu-ray, en ook gewone Blu-ray films, is een Dolby Atmos soundtrack van de partij. Dolby Atmos behoort tot de nieuwste generatie van geluidsformaten waarbij geluid ook van bovenaf kan worden waargenomen, en de beleving nog meer 360 graden aanvoelt.

Enige nadeel is dat je luidsprekers in je plafond dient in te bouwen. Het spreekt voor zich dat slechts een handvol gelukkigen hebben over deze optie beschikken. Daarom is een soundbar een erg handige oplossing. Eén luidspreker die alle andere luidsprekers vervangt. Niet te verwonderen dat soundbars vlot over de toonbank gaan.

Met de YSP-5600 bouwt Yamaha voort op zijn expertise in soundbars. Liefst 46 verschillende kleine luidsprekers zitten ingebouwd in de soundbar, waaronder twee woofers. Via de eigen ontwikkelde IntelliBeam technologie wordt het geluid geprojecteerd naar de juiste plaatsen in de kamer, en wordt zo een 7.1.2 surroundgeluid geproduceerd. Het cijfertje 2 verwijst naar de twee extra Dolby Atmos-kanalen. De YSP-5600 ondersteunt trouwens ook DTS:X.

De YSP-5600 is niet goedkoop, maar een betere soundbar vind je momenteel niet in de markt.

Klik hier om producten in te laden

Reageer