Fitbit Charge HR Surge

Met de Charge, Charge HR en Surge heeft Fitbit drie nieuwe activiteitstrackers voorgesteld. De toestellen moeten de Fitbit Force vervangen.

Fitbit geldt als een van de pioniers op het vlak van activiteitstracking, maar kreeg de afgelopen maanden serieus wat concurrentie. “Tijd voor vernieuwing”, moeten ze bij de fabrikant gedacht hebben. Het resultaat? Drie nieuwe apparaten, waarvan één met ingebouwde gps.

Fitbit Surge

De Surge is de meest opvallende activity tracker van Fitbit. Het komt met een ingebouwde gps en is uitgerust met een OLED-scherm. Naast de gps vind je ook een hartslagmeter terug, alsook acht sensoren die je stappen, afstand, verbrande calorieën, verdiepingen en actieve minuten meten. De Surge heeft ook wat mee van een smartwatch: zo kan je notificaties van binnenkomende telefoontjes en sms’jes ontvangen of muziek op je smartphone bedienen.

Ben je thuis in verschillende sporten, dan biedt de Surge een oplossing: per sportsessie kan je kiezen uit verschillende disciplines, zoals hardlopen, cross-training, fietsen, krachttraining en cardio-workouts.

Bovendien kan je ook tijdens het slapen je activiteit registreren: hoe lang en hoe goed je slaapt, bijvoorbeeld. Je kan voor jezelf ook doelen stellen, je vooruitgang bekijken en trends gaan analyseren. De Surge werkt ook samen met de Fitbit Aria-weegschaal, is waterbestendig en heeft een batterijduur van zo’n zeven dagen. De kostprijs bedraagt 250 Amerikaanse dollar en komt begin 2015 naar de markt.

Fitbit Charge (HR)

De Fitbit Charge en Charge HR zijn de echte opvolgers van de Fitbit Force. De functies zijn in grote mate dezelfde gebleven als bij de Force, maar de Charge HR komt met een extra functie als hartslagmeter. Op het led-schermpje kan je de tijd, het aantal stappen, calorieën, enzovoort aflezen.

De Fitbit Charge moest 130 dollar kosten in de Verenigde Staten en komt in november op de markt. De Charge HR krijgt een adviesprijs mee van 150 dollar en verschijnt begin volgend jaar.

Reageer