Deze film, van de makers van Verschrikkelijke Ikke en Minions is een komedie over het leven dat onze huisdieren leiden zodra hun baasjes uit werken of naar school zijn. De animatiefilm beantwoordt de vraag: wat doet jouw huisdier als je niet thuis bent?

Het avontuur begint wanneer de terriër Max en zijn nieuwe uitbundige “huisgenoot” Duke verdwalen in de stadsjungle van New York. Ondanks hun meningsverschillen moeten zij samenwerken om veilig thuis te komen.

De animatiefilm was in de bioscoop een regelrechte hit. Met een opbrengst van 873 miljoen dollar nestelt het zich in de top 5 van meest bezochte films wereldwijd in 2016.

Filminfo

Universal (2016) – 83 minuten – Familie, Animatie

secret-life-of-pets-4k-bluray
Beeld

Beeldformaat: 1.85:1
Beeldresolutie: 4K Ultra HD 2160p/24

Geluid
Dolby Atmos (Engels, Frans, Duits), Dolby Digital Plus 7.1 (Nederlands), Dolby Digital 5.1 (Vlaams)

Ondertitels
Nederlands, Engels, Frans, Duits

 

Klaar voor Ultra HD?

Met de komst van 4K Blu-ray-films kan de filmliefhebber zich opnieuw in de handen wrijven. Het Ultra HD Blu-ray formaat is een nieuwe stap in de zoektocht naar de perfecte beeld- en geluidskwaliteit.

Hoewel de hogere resolutie van Ultra HD (3840 x 2160 pixels) mooi meegenomen is en alles stukken scherper maakt, is vooral het High Dynamic Range aspect een meerwaarde. Een breder spectrum aan kleuren, en meer details in donkere en lichte gebieden, zo kunnen we het best HDR omschrijven.

Om 4K Blu-rays te kunnen afspelen zijn er wel wat vereisten. Zo dien je over een 4K Ultra HD televisie te beschikken die overweg kan met HDR-signalen en een 4K Ultra HD Blu-ray-speler. Wil je van Dolby Atmos geluid genieten, dan heb je een compatibele versterker, soundbar en meer luidsprekers nodig.

Beeld

Een animatiefilm komt bijna altijd goed tot zijn recht in HD. We zijn dus benieuwd wat de stap naar Ultra HD brengt. In één woord: de 4K Blu-ray versie is niet minder dan referentiemateriaal voor een animatiefilm. Zo visueel goed hebben we een animatiefilm nog niet gezien op onze 4K tv. De details in de huid van de huisdieren, hun slijm en speeksel, de textuur in elementen als hout, gras en beton zijn buitengewoon.

Door al deze details krijgt de Ultra HD Blu-ray een diepte die we niet aantreffen in de gewone Blu-ray. En ook de depth of field en achtergrond is best indrukwekkend voor een animatiefilm. Je ziet het in de straten en luchtfotografie van New York City waar de film zich afspeelt.

De kleuren zijn rijk en gesatureerd. Doordat het kleurbereik wordt opengetrokken, zie je meer details in schaduwen of donkere scènes zoals die in de achterbuurten en riolen van New York.

The Secret Life of Pets - Huisdiergeheimen

 

 

Kortom, de HDR ingeschakeld op je tv, zorgt voor een meerwaarde en meer visueel engagement. Enkel als we de film in Blu-ray op onze projector bekijken, komt het resultaat een beetje in de buurt. Vergis je niet: de Blu-ray versie is ook uitstekend afgewerkt.

Geluid

Op muziekvlak liet Universal niks te wensen over. De film kreeg zowel voor de Ultra HD als gewone Blu-ray-versie een soundtrack mee in Dolby Atmos. Wie geen compatibele apparatuur heeft, kan terugvallen op een 7.1 mix of 5.1 Dolby Digital.

De dynamische Dolby True HD 7.1 soundtrack maakt vooral gebruik van de 5.1 kanalen en doet veel minder een beroep op de surroundspeakers achteraan. Sporadisch bij een regenbui (0:02) of een plotse draai van hoofdpersonage Max rond een waslijn in de straten van New York, hoor je iets uit die extra speakers.

Agressieve surround moet je dan ook niet verwachten. Tijdens actiescènes is het logisch dat de achterste kanalen worden aangesproken. Zoals bij de ontsnappingscène met de truck (1:09). Samen met de vechtscène die daarop zijn alle luidsprekers druk in de weer. De subwoofer wordt in deze scène best stevig aan het werk gezet.

Meer algemeen biedt de subwoofer een goede ondersteuning in het laag bij het afspelen van de verrassend jazzy soundtrack van Alexander Desplat. De componist slaagt er wonderwel in de geluiden van een bruisende stad als New York te reproduceren voor de animatiefilm.

Dialogen van de stemacteurs zijn duidelijk verstaanbaar en prominent aanwezig. Bij Louis C.K. die de stem van het hoofdpersonage Max voor zijn rekening neemt, missen we wat het scherpe kantje dat we gewend zijn van zijn stand-up comedyshows. Maar vooral Duke, met stem van Eric Stonestreet (Modern Family) en Kevin Hart als het konijn Snowball zijn bijblijvers.

secret-life-of-pets-4k-rabbit

Extra’s

Met een dik uur makkelijk te behappen extra’s ben je even zoet. De extra’s bevinden zich allen op de bijgevoegde Blu-ray.

De makers konden het niet laten hier en daar een knipoog naar de Minions in de film te verwerken (spoiler alert!), zoals een hond vermomd in het typische gele kostuum. Of de nieuwe kortfilm, Mower Minions, bij de extra’s. Die vervoegt twee andere hilarische kortfilms van 4 minuten rond Norman de hamster (Norman Television) en zingende wienerworsten (Weenie).

Onze set-up

Voor de review van de Ultra HD-versie bestaat onze set-up uit de Samsung UE55KS7000, de UBD-K8500 Ultra HD Blu-ray-speler – op dit moment de meest betaalbare Ultra HD-speler – en de Sonos PlayBar.

We testen ook dezelfde film, maar dan de Blu-ray-versie in een volledig uitgeruste cinemaruimte met een 7.1 luidspreker set-up die bestaat uit Klipsch-luidsprekers en een SVS subwoofer. Versterker van dienst is de Denon AVR-4520, als projector gebruiken we de uitstekende Sony VPL-HW55.

Reageer