Epson EcoTank-printers

Bezorgt het je ook kopzorgen wanneer jouw printer alweer aangeeft dat de inktpatronen uitgeput zijn, en je net een belangrijk document moet afprinten? Een vaak voorkomende en bovendien prijzige ergernis, zo weet ook Epson. De oplossing is hun EcoTank printer, die het twee jaar uitzingt op dezelfde inkt.

Groot inktreservoir voor minder ergernissen

Een navulbaar en bovenal robuust inktreservoir met een enorme capaciteit zorgt ervoor dat er geen tijd meer verloren gaat aan het frequent bijhalen van cartridges.

Eens in de twee jaar vul je eenvoudigweg de reservoirs bij met inktflessen (één fles kost amper 10 euro!) en je bent opnieuw een hele poos zoet. Indirect gaat er zo ook minder transport op aan het frequent moeten inwisselen van cartridges, wat het milieu ten goede komt.

Epson EcoTank inktfles

Lager verbruik, beter voor het milieu

Een vol reservoir zou in theorie goed zijn voor zo’n 4000 zwart-witprints en ruwweg 6500 kleurenprints, waarmee Epson het volgens Sales Manager Dominic Schouterden per pagina zo’n 18 keer goedkoper zou doen dan de concurrentie.

In vergelijking met andere technologieën ligt het verbruik van de EcoTank-printers circa 60 keer lager dan dit van de laserprinter. Let wel, het gaat dan om alledaags printen zoals documenten, niet voor documenten die 100 jaar moeten meegaan. Daarvoor zijn andere Epson-printers meer geschikt.

Epson EcoTank - l355

Veel functionaliteiten in één behuizing

De EcoTank printer, verkrijgbaar in twee versies met of zonder fax, heeft voldoende inkt om een periode van twee jaar te kunnen overbruggen, zonder dat er een inktpatroon dient te worden vervangen. Beide toestellen, die onder de noemer EcoTank vallen, komen voort uit een Epson-technologie die met 10 miljoen verkochte units buiten West-Europa in minder dan vier jaar tijd meer dan behoorlijke adelbrieven kan voorleggen.

Het gevolg mag er wezen: de EcoTank blinkt uit in functionaliteit. Printen, scannen en kopiëren zijn voor de twee broertjes een evidentie.

De meest performante van de twee, de L555, gaat zelf nog een stapje verder met een faxfunctie, automatische documentinvoer voor 30 pagina’s en een tweeregelig LCD-scherm.

Epson EcoTank - l555

Draadloos printen voor meer gebruiksgemak
Gezien beide EcoTank-printers eenvoudig verbinding maken met het WiFi-netwerk, komen er buiten de voeding geen extra kabels kijken bij de installatie. Ook printen vanaf smartphone of tablet is geen enkel probleem dankzij apps voor Android en iOS.

Distributie in België verloopt via de aankoopgroeperingen Exellent IT, Selexion/Euronics, EP en IT Resellers Group.

EPSON – L355 < 300 €
EPSON – L555 < 400€

Reageer