mitsubishi-QUHZ-warmtepomp

Ook bij streng geïsoleerde woningen blijft de vraag naar sanitair warm water gelden. Met de nieuwe Ecodan QUHZ CO2 lucht-water warmtepomp wil Mitsubishi Electric je op dat vlak een handje helpen.

De Ecodan QUHZ is een CO2-warmtepomp van het lucht-water type. Hij haalt de energie uit de buitenlucht, en drukt die samen (compressie). Hierdoor stijgt de temperatuur en kan een warmtedragend medium het water voor sanitaire gebruik of centrale verwarming verwarmen.

In tegenstelling tot traditionele warmtepompen wordt niet langer een chemisch gas maar het natuurlijk gas CO2 als koelmiddel gebruikt. Daardoor zijn hogere temperaturen mogelijk en dat maakt dit type warmtepomp erg geschikt voor sanitair warm water.

Doordat een platenwarmtewisselaar het water meteen verwarmd valt een mooie energiebesparing te realiseren, en is tegelijkertijd het risico op legionellabesmetting uitgesloten.

De buitenunit produceert bovendien weinig geluid, dus ook in dichtbevolkte verkavelingen is er geen geluidsoverlast.

De Ecodan QUHZ CO2-warmtepomp is uitgerust met het Energy Monitoring Pack 3. Dat meet het energieverbruik en past de werking van het toestel automatisch aan. Voor een efficiënte bediening kan de warmtepomp geconnecteerd worden met de MELCloud app. Hiermee kan de warmtevoorziening makkelijk vanop afstand worden geregeld.

Reageer