De P9 Signature van Bowers & Wilkins heeft een opbouw die gelijkaardig is aan die van luidsprekers en moet zo een nieuwe standaard worden op geluidskwaliteit.

Het toestel moet B&W’s best klinkende en ook meest luxueuze hoofdtelefoon ooit worden. Het team dat de P9 Signature ontwierp, was ook verantwoordelijk voor de 800 D3-speaker.

De P9 Signature ziet er niet enkel heel goed uit, het is ook qua interne opbouw een geval apart. Normaal gezien bestaat het membraan in een hoofdtelefoon uit een gecombineerd membraan en een surround met losse ophanging. In de P9 is echter een semi-zuigerachtig membraan verwerkt, net zoals in normale luidsprekers.

Hierdoor krijg je meer zuivere lage tonen, maar ook scherpere hoge tonen. Het samengestelde luidsprekerchassis werd dan weer uitgetekend door de ontwerpers van de 800 Series Diamond. De behuizing is ‘stijver’ en elimineert zo trillingen en dus onzuiverheden in het geluid.

Dat alles samen moet een geluid creëren dat meer lijkt op dat van een set stereoluidsprekers met meer diepte.

bw_p9_caseopenMemory foam en vouwbaar design

De kussens van de oorschelpen zijn gemaakt van memory foam, dat de specifieke vorm van jouw oren aanneemt en zo een perfecte fit moet bieden. Bovendien kan je de P9 Signature opvouwen, zodat je hem overal mee naartoe kan nemen.

Prijs en beschikbaarheid

Het toestel ligt deze maand nog in de winkelrekken en moet 899 euro kosten.

Klik hier om producten in te laden

Reageer