De D3 springt meteen in het oog én in het oor: het koppelt een aerodynamisch design aan de allernieuwste geluidstechnologieën.

Het Britse Bowers & Wilkins lanceerde eind vorig jaar de 800 Series Diamond en zette daarmee de toon binnen het segment high-end luidsprekers.

Voor zijn 50ste verjaardag lanceert het nu de 800 D3, een knoert van een speaker met twee 10 inch Aerofoil-lagetonendrivers.

Aerofoil?

De D3 is uitgerust met een ‘Aerofoil’ conus, een nieuwe ontwikkeling van Bowers & Wilkins. De conus is op bepaalde plaatsen dikker en stijver en moet zo een preciezere bas geven.

Hoor de muziek, niet de behuizing

Bowers & Wilkins kiest al decennia voor afzonderlijke kop-units. Een designswitch moet die bij de 800 Series Diamond-reeks (waar de D3 deel van uitmaakt) nu sterk verbeteren.

De behuizing is nu gemaakt uit één stuk aluminium, versterkt met interne straalvormige panelen, en heeft bovendien een slanker profiel. De turbinekop is ook vrijwel onbeweeglijk.

bowers-&-wilkins-800-d3-2

Weg trillingen

Dat heeft ook tot gevolg dat je geen last hebt van storende trillingen of resonanties, de grootste vijand van geluid. Om die te voorkomen, kiest Bowers & Wilkins voor een extra rigide tweeterbehuizing. Deze zijn allemaal behuisd in één stuk aluminium.

Een gel-ontkoppelingssysteem isoleert de tweeter dan weer van de effecten van resonantie die uit de behuizing komt. Het resultaat? Scherpere akoestische details.

Prijs en beschikbaarheid

De 800 D3 is beschikbaar vanaf juli en krijgt een stevig prijskaartje van 15.000 euro mee.

Klik hier om producten in te laden

Reageer