Meer dan zeven jaar heeft Bowers & Wilkins aan de nieuwe luidsprekerlijn gewerkt, maar de 800 Series Diamond Speakers is eindelijk af. Volgens de fabrikant moet het ‘de best klinkende luidspreker ter wereld’ worden.

Dat Bowers & Wilkins ver ging voor de ontwikkeling van de nieuwe lijn, is een understatement: het proces duurde maar liefst zeven jaar, het schakelde audio-experts in en zelfs de fabriek moest omgebouwd worden.

Nieuw radarwerk

Zo’n ontwikkeling zou natuurlijk wel een knap geluid moeten opleveren. Voor wie het graag technisch heeft: de midrange driver units werden onder handen genomen, waarbij een nieuwe Continuum-conus in de plaats van de Kevlar-conussen komt. Bowers & Wilkins bouwde de Kevlar-conussen al jaren in zijn luidsprekers in, maar kiest nu dus voor een andere aanpak.

Ook de basweergave moet verbeteren door de introductie van een andere innovatie, de Aerofiol-conus. Door gebruik te maken van een kern van speciaal schuim, kreeg de conus een variërende dikte met grote stijfheid. Dit zorgt dan weer voor minder vervormingen in de bas en dus zuivere lage tonen.

b&w-d800-2

Ook nadruk op design

Bowers & Wilkins wil van de 800 Series ook een waar stijlicoon maken. De speaker heeft een ‘spacey’ uiterlijk en kan afgewerkt worden in verschillende kleuren: wit, zwart of een houtafwerking.

De 800 Series komt in verschillende varianten:

De 802 D3 is de grootste en gaat 11.000 euro per stuk kosten, de 803 D3 is iets compacter en krijgt een adviesprijs van 8.500 euro per stuk. Nog een trapje lager staat de 804 D3, die voor 4.500 de jouwe is. De 805 D3 is een kleiner model, dat je op een voetstand kan plaatsen, maar toch een Diamond dome tweeter meekrijgt. Die haal je voor 3.000 euro in huis. Uiteraard heb je ook een centerspeaker nodig en die vind je in de vorm van de HTM1 (6.000 euro) of de HTM2 (4.000 euro). Al deze toestellen worden in de loop van oktober gelanceerd

Ontdek hier de 800-serie van Bowers & Wilkins
Klik hier om producten in te laden

Reageer