3D mag dan wel nooit de hoge verwachtingen ingelost hebben, zo af en toe een 3D-film weten we best wel te smaken. In deze lijst vind je de 8 beste 3D-films op Blu-ray.

1Avatar

Waarom? Speciaal gemaakt voor 3D en bijzonder overtuigend op vlak van beelden en special effects. Avatar is bovendien de duurste film ooit gemaakt en bestaat bijna volledig uit digitale beelden, waardoor het 3D-effect nog sterker overkomt.

Synopsis: in een futuristische wereld wordt de mindervalide soldaat Jake Sully (Sam Worthington) ingezet op de planeet Pandora om op zoek te gaan naar een kostbare energiebron. Al snel leert Jake dat die zoektocht zware gevolgen zal hebben voor de lokale bewoners en hun omgeving.

2Jurassic Park 3D

Waarom? De dinosaurussen uit de Spielberg-klassieker zijn helemaal terug in 3D. De originele film ontketende in zijn tijd een revolutie op gebied van special effects en bracht voor het eerst dinosaurussen op een realistische manier tot leven.

Synopsis: op een exotisch eiland slaagt John Hammond (Richard Attenborough) erin om de dinosaurussen tot leven te brengen via een DNA-staal. Tijdens een testbezoek van onder meer paleontoloog Alan Grant (Sam Neill) loopt het danig mis, waardoor de prehistorische dieren vrij rondlopen op het eiland.

3Gravity

Waarom? De oneindigheid van de ruimte komt nog beter tot zijn recht in 3D. Een simplistische actiefilm waarin je het gevoel krijgt er helemaal alleen voor te staan.

Synopsis: Wanneer hun ruimtestation geraakt wordt door een meteorietenregen, moet medisch ingenieur Ryan Stone (Sandra Bullock) zonder enige vorm van hulp zien terug te geraken naar de aarde.

4Hugo

Waarom? Een mooi verhaal in een nog mooiere setting: het Parijs van de jaren ‘30. Regisseur Scorsese speelt in deze film met licht en brengt een schitterende wereld nog meer tot leven dankzij de 3D-effecten.

Synopsis: Het leven van de weesjongen Hugo (Asa Butterfield) verandert helemaal wanneer hij op zoek gaat naar een speciale sleutel die hem dichter bij zijn overleden vader moet brengen.

5Tron: Legacy

Waarom? Volledig gesitueerd in een digitale wereld en daardoor een bijzonder straf samenspel van futuristische omgevingen en special effects om u tegen te zeggen.

Synopsis: Sam Flynn (Garret Hedlund) onderzoekt de verdwijning van zijn vader (Jeff Bridges) en komt daardoor in een computerwereld terecht waarin zijn vader al twintig jaar gevangen zit. Samen proberen ze uit deze vijandige wereld te ontsnappen.

6The Adventures of Tintin

Waarom? 3D is zowat de enige manier om deze film in zijn volle glorie te bewonderen. 3D past perfect bij het verhaal, de wereld van Kuifje en de karakters.

Synopsis: De jonge verslaggever en avonturier Tintin gaat samen met kapitein Haddock op zoek naar de schat van Haddock’s voorvader, Francis Haddock. Maar zij zijn niet de enigen die de schat willen vinden…

7The Nightmare before Christmas

Waarom? Al bij het origineel uit 1993 wist regisseur Henry Selick diepte te brengen in deze film dankzij de meerdere lagen waarmee hij werkte. In 3D wordt dit prachtige stop-motion verhaal nog zoveel mooier.

Synopsis: Jack Skellington is koning van Halloween Town, maar komt plots in Christmas Town terecht. Hij geraakt zo gecharmeerd door de kerstsfeer dat hij samen met de andere Halloween-figuren het stadje op zijn kop zet.

8How To Train Your Dragon

Waarom?  Een schitterende animatiefilm waarin de relatie tussen een jongen en zijn draak centraal staat, met epische vliegscènes en gevechten tot gevolg.

Synopsis: de mensheid heeft altijd tegen de draken gevochten, maar alles verandert wanneer blijkt dat de draken wel eens cruciaal zouden kunnen zijn voor de overleving van het menselijke ras.

Reageer