Nikon Europe B.V. kondigt trots aan dat de wereldberoemde fotograaf David Yarrow zich als Europees ambassadeur voegt bij een hooggewaardeerde groep Nikon-fotografen

Dankzij Yarrow’s indringende en meeslepende fotografie van het leven op aarde heeft hij een nog steeds groeiende groep volgers onder fotografen, kunstverzamelaars en consumenten. Zijn grote en iconische monochrome beelden zijn in veel galerieën en musea ter wereld tentoongesteld en dragen bij aan een unieke stijl, die hem naar de top heeft gebracht als een van ’s werelds beste fotografen van de wereld van de natuur.Yarrow gebruikt al 33 jaar apparatuur van Nikon, vanaf de eerste stappen in zijn carrière toen hij voor The Times werkte en de iconische foto van Diego Maradona maakte tijdens de Wereldbekerfinale van 1986, tot aan de meer recente jaren waarin hij zich vestigde als een van de bestverkopende kunstfotografen ter wereld. Recentelijk speelde David een essentiële rol bij de lancering van de D850.Maar nog belangrijker, het werk van Yarrow toont zijn passie voor filantropie en bescherming, iets wat hij graag laat zien met zijn speciale project als Europees ambassadeur van Nikon, waar hij momenteel aan werkt in Amboseli, Kenia.

David Yarrow zegt: “Mijn fotografiecarrière is onconventioneel verlopen en je kunt gerust zeggen dat ik me nooit in hokjes heb laten stoppen, bijvoorbeeld van één centraal ‘thema’ of ‘één expertisegebied’. Maar hierdoor is fotografie voor mij een methode gebleven voor verlossing en vluchen, een kans om verre hoeken van de wereld te verkennen en extreme omgevingen vast te leggen met de zeldzame wilde dieren die er thuishoren.

De camera’s van Nikon en de NIKKOR-objectieven hebben een grote rol gespeeld in elk pad dat ik heb bewandeld. De uiterlijke kenmerken en ergonomie zijn steeds beter geworden en ik kan geen ander merk bedenken dat de behoeften van zowel professionele fotografen als amateurfotografen beter begrijpt. Fotografie is de kunstvorm van onze generatie en ik hoop dat mijn werk als Europees ambassadeur van Nikon helpt mensen aan te sporen en te inspireren om hun ogen meer te gaan gebruiken dan hun mobiele telefoons. Daar gaat het in dit werk om.”

Nikon-ambassadeurs voor Europa
De Nikon-ambassadeurs voor Europa zijn getalenteerde, invloedrijke creatieve personen die de moderne tijdgeest vertegenwoordigen door de nieuwste beeldtechnologieën te gebruiken en daarbij een goed gevoel aan de dag te leggen voor maatschappelijke trends. Als onderdeel van dit ambassadeurschap werd David door Nikon uitgedaagd zijn droomproject te verwezenlijken, op basis van zijn wereldwijde erkenning als fotograaf.

Ga voor meer informatie over David en zijn eerdere werk naar de website van Nikon.

Over David
David Yarrow is in 1966 geboren in Glasgow, Schotland. Hij begon al jong met fotograferen en als 20-jarige werkte hij als fotograaf voor The Times op het voetbalveld bij de Wereldbekerfinale in Mexico City. Op die dag maakte David de beroemde foto van Diego Maradona die de wereldbeker vasthield en als gevolg daarvan werd hij veelvuldig gevraagd om te fotograferen bij de Olympische Spelen en diverse andere sportevenementen. Pas vele jaren later ontdekte hij zijn ware comfortzone in het vastleggen van de wereld van de natuur met zijn indringende en meeslepende fotografie van het leven op aarde, waarmee hij een steeds groeiende groep volgers creëerde onder kunstverzamelaars. Nu, in 2018, heeft David een stevige reputatie opgebouwd als een van de bestverkopende kunstfotografen ter wereld.

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer