Daikin Altherma Integrated Solar Unit

De Altherma Integrated Solar Unit van Daikin moet op een energiezuinige manier jouw woning verwarmen of koelen. Het systeem kan gebruikt worden met een zonne-installatie enerzijds en ander energiebronnen anderzijds.

Vorig jaar liet Daikin een onderzoek doen naar over de toepassing van energiebewuste keuzes die ze maken bij het bouwen of renoveren van hun woning. Daaruit bleek dat de installatie van efficiënte verwarmingssystemen in stijgende lijn gaat, waarbij vooral de warmtepompen succesvol blijken.

Logischerwijze investeert ook Daikin zwaar in warmtepompen, met de Altherma Integrated Solar Unit als een van de belangrijkste nieuwigheden dit jaar.

Het systeem is een lucht-water warmtepomp en is uniek omdat het voor de verwarming en de productie van sanitair warm water zowel met een zonne-systeem gecombineerd kan worden als met andere energiebronnen.

In de unit wordt de Daikin-energieboiler standaard geïntegreerd. Deze boiler is een combinatie van een warmteopslagtank en een doorstroomboiler. Verder is het toestel ook uitgerust met standaardaansluitingen voor thermische zonnepanelen en werkt volgens de warmtepomptechnologie.

Het systeem werkt optimaal in combinatie met vloerverwarming en kan dankzij het grote verwarmingsoppervlak op een zeer lage oppervlaktetemperatuur werken. Een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming kan je ook gebruiken om op een efficiënte manier je woning in de zomer te koelen.

Reageer