Een slimme woning begint altijd met het instellen van je slimme apparatuur in de thuisomgeving. Dit kan soms een intensief en tijdrovend proces zijn, waarbij je meestal een computer nodig hebt. Met het Pyng-systeem wil Crestron alles via de app laten verlopen.

Built from the app up

Wie een smart home-systeem installeert, zal al snel merken dat je de apparatuur eerst nog heel wat moet ‘aanleren’ om het slim te maken. Denk maar aan verwarmings- en verlichtingsschema’s die je moet instellen, of bepaalde If This Then That-recepten die je wilt opstellen.

Crestron wil dat systeem nu gemakkelijker maken en stelt Pyng voor, waarbij je geen app toevoegt aan een smart home-omgeving, maar de app de smart home-omgeving ‘is’. Verlichting, thermostaten, sensoren en ook het beveiligingssysteem werken daarbij samen en kunnen ingesteld worden zonder een computer te gebruiken. Alles gebeurt via de app.

Alles-in-één

De app werkt samen met verschillende Crestron-toestellen, waaronder lichtbedieningstoestellen, thermostaten, sensoren, keypads, audiosystemen, enzovoort. Het opstellen van een ecosysteem moet sneller gaan dan ooit en gebeurt volledig via de iPad-app.

De toestellen worden via een Pyng Hub verbonden met de app en de door jou gekozen instellingen worden opgeslagen in de cloud, zodat bijvoorbeeld schema’s ook kunnen doorgaan wanneer de iPad niet in jouw woning aanwezig is. Wil je toch nog instellingen gaan wijzigen op een ander mobiel toestel dan kan dat zonder problemen door gewoon de app te gaan downloaden. Door met jouw gegevens in te loggen kan je dan jouw instellingen gaan aanpassen of bekijken.

Reageer