Nikon Coolpix AW130

De compactcamera heeft de strijd tegen de smartphone en de steeds beter wordende camera duidelijk nog niet opgegeven. Nikons nieuwste gamma brengt diverse functies en speelt vooral in op connectiviteit.

Nikon Coolpix S33

De tijden dat wifi-ondersteuning en ingebouwde NFC enkel voor high-end fotocamera’s voorbehouden was, ligt achter ons. Van het nieuwe Coolpix-gamma heeft enkel de S33 geen wifi en NFC. Het toestel moet uitblinken in gebruiksvriendelijkheid enerzijds en robuustheid anderzijds. Met zijn schok- en vorstbestendigheid en stof- en waterdichte (tot op 10 meter) eigenschappen is het een ideaal toestel om mee te nemen op reis en waarmee ook kinderen aan de slag kunnen. Verder biedt het toestel een 13 megapixel CMOS-sensor, 3x optische zoom en 6x Dynamic Fine Zoom.

De Coolpix S33 is verkrijgbaar vanaf 5 maart en komt in het blauw, wit, geel en roze. De adviesprijs bedraagt 99 euro.

Nikon Coolpix S33

Nikon Coolpix AW130

Wil je het nog een stap avontuurlijker aanpakken, dan is er de AW130. Die is waterdicht tot op maar liefst 30 meter diepte, schokbestendig bij vallen tot op 2 meter en koudebestendig tot bij -10°C. De avonturier kan dus zeker aan de slag met het toestel. Verder vind je ook een 16 megapixel CMOS-sensor met 5x optische zoom en Full HD-videomogelijkheid terug, net als een ingebouwde GPS, kompas, hoogtemeter, wifi en NFC.

De Coolpix AW130 is verkrijgbaar vanaf 26 februari en komt in het zwart, blauw, geel, oranje en camouflage. Voor het toestel betaal je 349 euro.

Nikon Coolpix AW130

Nikon Coolpix S9900 en S7000

Wil je iets meer nadruk leggen op de kwaliteit van je foto’s, dan zit je goed met de S9900 en S7000. De eerste krijgt een 16 megapixel CMOS-sensor en biedt een 30x optische zoom, een kantelbaar scherm van 3 inch, Full HD-video, wifi, NFC en ingebouwde GPS. Het toestel is verkrijgbaar vanaf 26 februari in zwart of zilver en gaat 349 euro kosten.

De Coolpix S7000 is een iets goedkopere tegenhanger en richt zich dan ook op een iets jonger publiek. Met zijn 16 megapixelsensor en 20x optische zoom biedt hij echter degelijke prestaties en dankzij het slanke ontwerp en lichte gewicht van slechts 162 gram kan je het toestel ook gemakkelijk overal meenemen. De slimme portretstand helpt je om betere portretfoto’s te nemen. Ook bij dit toestel zijn wifi en NFC voorzien.

De S7000 is verkrijgbaar vanaf 26 februari en komt in het zwart en het wit. De adviesprijs komt op 199 euro te liggen.

Nikon Coolpix S7000

Nikon Coolpix P610

Wil je een toestel met een diepere zoom, dan is de P610 misschien iets voor jou. De camera komt met een 60x optische zoom en optische vibratiereductie met dubbele detectie. Hierdoor blijven jouw foto’s ook bij sterk ingezoomde beelden stabiel en heb je geen last van motion blur. Het 3 inch scherm is kantelbaar en wordt aangevuld door een elektronische zoeker. Met het toestel kan je ook in Full HD filmen. Wifi, NFC, GPS en een wereldkaart zijn voorzien.

De Coolpix P610 is verkrijgbaar vanaf 19 februari en komt in twee kleuren (zwart en rood) aan een adviesprijs van 429 euro.

Nikon Coolpix P610

Nikon Coolpix L840

De Coolpix L840, ten slotte, zet dan weer vooral in op visuele effecten en biedt naast de 38x optische zoom en VR-beeldstabilisatie ook verschillende speciale effecten die je foto’s een extraatje geven. Ook retoucheeropties zijn voorzien, waardoor je bijvoorbeeld een zachtere huid of wittere tanden kan creëren. Ook in dit toestel zijn wifi en NFC voorzien.

De Coolpix L840 ligt vanaf 26 februari in de winkelrekken en gaat 249 euro kosten. Het toestel komt in het zwart, rood en paars.

Nikon Coolpix L840

Reageer