De ene externe harde schijf is de andere niet, en bij LaCie weten ze design en functionaliteit telkens goed te combineren. Op CES stelde het bedrijf twee nieuwe exemplaren voor.

Porsche Design

Het eerste model krijgt de naam Porsche Design: een volledig aluminium behuizing met ronde hoeken en een gezandstraalde afwerking. Hierdoor is het toestel niet alleen licht, maar ook slank en krasbestendig.

lacie-porsche-design

De Porsche Design komt met een USB-C-aansluiting, waardoor je sneller data kan overzetten.

De schijf komt met een garantie van twee jaar en komt in 1 TB-, 2 TB- of 4 TB-uitvoering. Er komt ook een Desktop-variant heeft met capaciteit van 4, 5 of 8 TB. De Porsche Design-schijven zijn in België verkrijgbaar vanaf volgend kwartaal. Prijzen werden nog niet bekendgemaakt.

Chromé

De LaCie Chromé nestelt zich dan weer mooi in het topsegment. De schijf komt met USB 3.1-technologie van de tweede generatie, USB-C-connectie en SSD-technologie. Intern vind je twee SSD-schijven die snelheden tot 940 MB per seconde halen.

Het knappe ontwerp van het apparaat komt van de hand van Industrial Designer Neil Poulton en is een hommage aan Constantin Brâncusi, één van de meest invloedrijke beeldhouwers van de 20ste eeuw.

lacie-chrome-2

De schijf wordt op de voet op zijn plaats gehouden dankzij neodymium-magneten. Bovendien wordt elk exemplaar met de hand geassembleerd.

De Chromé komt met twee jaar garantie en zal nog dit kwartaal naar de markt komen. De capaciteit bedraagt 1 TB. Prijzen werden nog niet bekendgemaakt.

Reageer