Het toestel krijgt een 20,2 megapixelsensor, een vijfassige beeldstabilisatie en is bovendien stof- en waterdicht.

Minstens even opvallend is de 1 inch sensor, die ook al in de G7X zit. In combinatie met de 24mm groothoeklens en een 25x optische zoom kan je zowel scènes van veraf als dichtbij scherp vastleggen. De ISO-lichtgevoeligheid gaat tot 12.800, dus ook in donkere omgevingen moet de G3X het meer dan behoorlijk doen.

De Optical Image Stabilizer zorgt daarbij voor een scherper beeld met minder ruis. Ook bij het filmen, dat je trouwens in Full HD kan, zorgt de vijfassige beeldstabilisator voor een resultaat met minder schokken.

De filmfunctie werd ook verder doorontwikkeld door Canon. Het bouwde enkele professionele functies in, zoals volledig handmatige bediening, MF Peaking (dat je helpt bij het juist instellen van de focus bij een manuele bediening), en een HDMI-live-uitvoer. Je kan ook een externe microfoon en een hoofdtelefoon aansluiten.

Verder is de G3X uitgerust met een kantelbaar lcd-scherm, wifi en NFC en komt met een mobiele app waarmee je het toestel vanop afstand kunt bedienen. De camera kost 949 euro.

Ontdek hier enkele andere compactcamera’s van Canon
Klik hier om producten in te laden

Reageer