De reflexcamera’s vullen het middensegment van Canon aan en kosten minder dan 1000 euro. Er komt ook een nieuwe systeemcamera, de EOS M6.

De EOS 77D leent heel wat van de EOS 80D, met uitzondering van de weerbestendige body. Daardoor kan de prijs stukken lager en is de camera erg toegankelijk.

De EOS 800D gaat nog een stapje verder en moet het stellen zonder lcd-scherm bovenop en een draaiknop minder.

Beide reflexcamera’s hebben hetzelfde 45-punts autofocussysteem met Dual Pixel
als de 80D, een nagelnieuwe CMOS-sensor van 24,2 megapixel (aps-c formaat) en de recente Digic 7 beeldprocessor. Bluetooth en Wi-Fi zijn van de partij, en er kan gefilmd worden in Full HD.

Vermoedelijk zullen de reflexcamera’s vanaf april 2017 beschikbaar zijn. De EOS 77D body krijgt een adviesprijs van 920 euro; de EOS 800D body zal 870 euro gaan kosten.

Een derde aankondiging is de systeemcamera EOS M6. Deze camera maakt gebruik van EF-M objectieven, heeft een 24,2 megapixel sensor en liefst 49 scherpstelpunten. In vergelijking met de EOS M5 valt de ingebouwde zoeker weg, en dien je die apart aan te kopen. De prijs voor de body ligt daardoor lager, aan 820 euro.

De M6 heeft ook een 3-inch scherm, connectiviteit in de vorm van Wi-Fi, Bluetooth en NFC, en er kan gefilmd worden in Full HD.

Klik hier om producten in te laden

Reageer