Bowers & Wilkins 700 Series luidsprekers

De nieuwe luidsprekers in de 700 Series van Bowers & Wilkins gebruiken technologie van de recent gelanceerde high-end 800 Series Diamond die bijzonder goed werd onthaald.

Onder de technologieën die zijn doorgesijpeld van de 800 Series Diamond treffen we de Continuum midrange driver aan. Die moet nog meer details in de muziek gaan weergeven, en bestaat uit het meest pure en transparante midrange-conusmateriaal dat Bowers & Wilkins ooit heeft ontwikkeld.

Voor de 700 Series werd ook een unieke basdriver met Aerofoil-profiel op maat gemaakt. Het resultaat is een drastische verbetering in basgeluid ten opzichte van de uitgaande CM Series 2.

Bowers & Wilkins 700 Series luidsprekers

De twee topmodellen hebben een tweeter-on-top behuizing, volledig vervaardigd (en gefreesd) uit een blok aluminium. Met zijn 1 kg uitzonderlijk stijf. Die zagen we ook al opduiken bij de 800 Series Diamond.

Volledig nieuw op de 700 Series zijn de met carbon verstevigde tweeters. Volgens de Britten is het de best presterende niet-Diamond tweeter die ze ooit hebben gemaakt. De Carbon Dome-tweeters verlengen de break-up frequentie naar een ongekende 47 Khz.

De 700 Series bestaat uit acht luidsprekermodellen waaronder drie vloerstaanders, drie monitor luidsprekers en twee center luidsprekers voor surround sound en thuisbioscoop. De afwerking is nog steeds in de typische B&W-kleuren: hoogglans zwart, satijnwit of rosenut.

Bowers & Wilkins 700 Series luidsprekers

Tegelijk met de 700 Series lanceert men ook een nieuwe subwoofer, de DB4S. Die heeft een enkele 10-inch woofer aangevuld met een krachtige 1000W versterker en een digitale voorversterker met Dynamic EQ, Room EQ. Configureren verloopt via een handige app op de smartphone of tablet.

Hieronder volgt een overzicht van de acht luidsprekermodellen. Niet alle kleuren worden weergegeven maar wel elk type.

Vloerstaanders

Klik hier om producten in te laden

Monitor luidsprekers

Klik hier om producten in te laden

Center luidsprekers

Klik hier om producten in te laden

Reageer