Daikin pakt op Batibouw uit met een hybride systeem dat de klassieke residentiële gasketels moeiteloos kan vervangen en bovendien voordelig is voor je portemonnee!

De Hybride Altherma brengt twee technologieën samen in één toestel: een lucht-water warmtepomp (5 of 8 kW) en een gascondensatieketel (33 of 27 kW) van hoog rendement. Deze combinatie is uniek en moet volgens Daikin de meest efficiënte oplossing vormen voor de vervanging van een gasketel.

Volgens de fabrikant haalt het systeem immers een rendement dat 35% hoger ligt dan dat van een gascondensatieketel van de laatste generatie. Heel opvallend is de intelligentie van het systeem: de Hybride Altherma zal namelijk zelf de werkingsmodus kiezen die voor jou het meest voordelig is, rekening houdend met de buitentemperatuur, de vereiste watertemperatuur in de radiatoren en zelfs de prijzen van gas en elektriciteit.

Daikin2

 

Het hoge rendement van het toestel wordt behaald door elk systeem te laten werken waar het in de eerste plaats de efficiëntste resultaten voor zal behalen. Zo zal de warmtepomp alleen gebruikt worden om aan de verwarmingsbehoeften van je woning te voldoen. Zet je de verwarming hoger en heb je dus warmer water nodig in je radiatoren, neemt de condensatieketel het helemaal over. Bij de overgang van warmtepomp naar gascondensatieketel werken beide apparaten even tegelijkertijd, zodat je geen warmteverlies hebt en wat dus een hoger comfort moet bieden.

Dubbele warmtewisselaar

De gascondensatieketel is trouwens uitgerust met een dubbele warmtewisselaar, die het sanitaire water direct verwarmt via de verbrandingsgassen. Dat heeft als groot voordeel dat de condensatie van het gas wordt gegarandeerd, niet alleen voor de verwarming maar ook voor de aanmaak van sanitair warm water. Ten opzichte van een traditionele gasketel haalt de Hybride hierdoor een rendementsstijging van 30%. Wil je nog efficiënter werken, kan je door middel van de installatie van een warmteboiler het water laten voorverwarmen door de warmtepomp. Het systeem kan ten slotte ook nog op thermische zonnepanelen aangesloten worden.

Het Hybride Altherma-systeem kan water tot 80°C verwarmen en bestaat uit een stille en compacte buitenunit die in de tuin kan worden gezet, aan de muur gehangen of op het dak kan worden geplaatst. De volume van de binnenunit lijkt sterk op die van een klassieke gascondensatieketel.

Reageer