Nikon introduceert de gloednieuwe COOLPIX W300, een compact camera voor alle weersomstandigheden, die ook diep onderwater kan worden gebruikt. Deze eenvoudig te gebruiken camera is perfect voor avonturiers en geschikt om een actief buitenleven, de stad en alles ertussenin vast te leggen.

Met de COOLPIX W300 kunnen eenvoudig foto’s van 16 MP en 4K/UHD-video vast worden gelegd tot een diepte van maximaal 30 m zonder behuizing.1 Ook als betrouwbare krachtpatser op het land blijft deze stofdichte compactcamera fotograferen bij temperaturen tot -10° C2 en is de schokbestendige body bestand tegen een val van maximaal 2,4 m.3 Het heldere NIKKOR-groothoekobjectief geeft gebruikers de vrijheid om fantastische opnamen te maken bij weinig licht of in het donker onder water. In de macro-stand kun je extreme close-ups van de wondertjes boven of onder water vastleggen. Met ondersteuning voor GPS/GLONASS/QZS is het eenvoudig om geotags aan opnamen toe te voegen en reizen bij te houden. Dankzij de SnapBridge-verbinding kunnen gebruikers tijdens het fotograferen foto’s naar een smartapparaat sturen of het smartapparaat gebruiken om de camera op afstand te bedienen.

Matthieu van Vliet, General Manager bij Nikon Benelux, vertelt: “Als je een beetje avontuurlijk bent aangelegd, is dit de perfecte compactcamera. Met de COOLPIX W300 kun je niet alleen de pret in het zwembad vastleggen, maar ook de schoonheid onder water tijdens het snorkelen. Je kunt zelfs filmen terwijl je bezig bent om je Advanced Open Water-duikcertificaat te halen. Het landschap fotograferen vanuit een jeep of je belevenissen op de skihellingen filmen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de camera. Bovendien kun je jouw avonturen via de SnapBridge-verbinding makkelijk delen op het moment dat ze plaatsvinden.”
Prijs en beschikbaarheid

De COOLPIX W300 is vanaf juni beschikbaar in de kleuren in zwart, oranje, geel en camouflage.

Overzicht van belangrijke kenmerken
Robuuste constructie. Indrukwekkende prestaties. Echte vrijheid. Waterdicht tot op 30 m zonder behuizing.1 Schokbestendig tot een hoogte van 2,4 m.2 Vorstbestendig tot -10° C en stofdicht.3

Spannende momenten. Uitzonderlijke beelden. Gevoelige 16 MP BSI CMOS-sensor met belichting via de achterzijde en lichtsterk f/2.8-objectief met 5x optische zoom. De 10x Dynamic Fine Zoom4 verdubbelt het bereik van het objectief, zodat je de actie veel dichterbij kunt halen.

Laat meer van de wereld zien. Maak 4K/UHD-filmopnamen in 30p of film Full HD-video (1080p) boven of onder water. Met een nieuwe AE-vergrendeling kun je vloeiende video-opnamen maken terwijl het licht verandert, wat vooral handig is bij het filmen onder water.

Scherp en stabiel. Razendsnelle autofocus en Nikon’s indrukwekkende hybride vibratiereductie over vijf assen zorgen voor snelle, stabiele en scherpe opnamen, op het land of onder water.

Weet waar je naartoe gaat. Laat zien waar je bent geweest. De nieuwe Tool-knop van de camera geeft direct GPS, het aantal gezette stappen en de gemeten hoogte/diepte of luchtdruk/waterdruk op de monitor weer.

Eenvoudige bediening voor avontuurlijke fotografen. Met een diepe grip, een grote monitor en eenvoudige bediening onder water of wanneer je handschoenen draagt.

De wereld wacht. Ga snel op pad. De statiefaansluiting van de camera is net zo handig voor accessoires (zoals de onderwaterflitser SB-N10 van Nikon) als voor het opnemen van time-lapse-films met een statief.

Voetnoten:
1 Waterdicht: doorstaat de testomstandigheden van Nikon die equivalent zijn aan JIS/IEC-beschermingsklasse 8 (IPX8). Het is mogelijk om circa 60 minuten op te nemen tot op een diepte van 30 m.

2 Schokbestendig: doorstaat de testomstandigheden van Nikon die voldoen aan MIL-STD 810F Method 516.5-Shock (waarbij men de camera laat vallen op een triplex plaat van 5 cm dik vanaf een hoogte van 240 cm).

3 Vorstbestendig/stofdicht: doorstaat de testomstandigheden van Nikon die equivalent zijn aan JIS/IEC-beschermingsklasse 6 (IPX6).

4 Dynamic Fine Zoom kan 2x verder inzoomen dan het grootst mogelijke optische telebereik, terwijl de maximale beeldresolutie behouden blijft.

SnapBridge-compatibel
De Bluetooth®- and Wi-Fi®-functies van de camera zijn alleen beschikbaar wanneer SnapBridge wordt gebruikt. De SnapBridge-app van Nikon moet op een compatibel smartapparaat worden geïnstalleerd voordat SnapBridge met deze camera kan worden gebruikt.

Het woordmerk en de logo’s van Bluetooth® zijn gedeponeerde handelsmerken, eigendom van Bluetooth SIG, Inc., en het gebruik ervan door Nikon en diens gelieerde ondernemingen gebeurt onder licentie.

Wi-Fi® en het Wi-Fi Certified-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van de Wi-Fi Alliance®.

Android en Google Play zijn handelsmerken van Google Inc.

Klik hier om producten in te laden

Reageer