Met de B1 Nano Cinema Speaker wil Philips een meeslepend geluid bieden in een kleine soundbar. Het toestel kreeg bovendien het Fidelio-kwaliteitslabel mee en kan je ook gebruiken als audiostreamer.

Voor een groots geluid heb je een grote speaker nodig: het is een regel die steeds minder van toepassing lijkt te zijn. Philips wil met de B1 dan ook een waar soundbargeluid uit een kader van 40 cm breed en 5,8 cm hoog krijgen.

Het doet dat door het geluid breder dan het toestel te maken: de Microbeam-technologie combineert vier extreem gevoelige drivers met geavanceerde digitale geluidsverwerking. De zelf ontworpen tweeter en een bandpass-subwoofer moeten het geluid verder versterken met respectievelijk hoge en lage tonen.

Bovendien kreeg de B1 de Fidelio-stempel opgeplakt door een panel van experts.

Minimalisme troef

Een klein toestel oogt sowieso al strakker in jouw woonkamer, en de draadloze verbinding met de subwoofer zet dit nog eens extra in de verf.

philips-fidelio-b1-2De sub kan je trouwens verticaal of horizontaal gebruiken en dus volledig op maat van jouw woonkamer gaan inpassen.

Overige specificaties

De B1 biedt 320W totaal vermogen en moet via de Tweeter Waveguide meer detail brengen, terwijl de Cardioid Luidspreker Array voor een surround-geluid zorgt. Filmfanaten komen dan weer aan hun trekken met Dolby Digital & DTS Surround-ondersteuning.

Verder kan je via Bluetooth apt-x genieten van zuivere muziek die je vanop jouw smartphone of tablet kan afspelen.

Prijs en beschikbaarheid

De Fidelio B1 Nano Cinema Speaker is vanaf september beschikbaar en kost 499,99 euro.

Klik hier om producten in te laden

Reageer