Asus Zenbook Pro

Met de laptop wil Asus een Ultra HD-toestel met schitterend kleurbereik aanbieden voor zij die professioneel met digitale beelden aan de slag gaan, zoals grafici of beeldbewerkers.

De ZenBook Pro krijgt een 15,6 inch scherm met resolutie van 3840 x 2160 pixels, goed voor een pixeldichtheid van 282 ppi. Dankzij die hoge resolutie krijg je een extra scherp beeld. Minstens even straf is de kleurweergave, die 100% van het RGB-spectrum en 74% van het Adobe RGB-spectrum beslaat, zowat de standaard van kleurbereik. Meer info, in het Engels, vind je hier. Door deze hoge waarden mikt Asus op de professionele beeldbewerker.

Uiteraard heb je ook stevig radarwerk nodig als je echt op een professionele doelgroep mikt. Asus bouwde daarom de Intel Core i7 4720HQ-processor in en voorzag 16 GB RAM-geheugen. De ZenBook Pro is verder ook uitgerust met een 256 GB of een 512 GB SSD met doorvoersnelheden van 1400 MB/s. De accu moet dan weer zo’n zes uur meegaan dankzij een uitstekende 96 Wh-capaciteit, ongeveer het dubbele van wat je bij gewone laptops terugvindt.

Een professionele inslag hoeft echter niet altijd in de weg te staan van comfort en design. De ZenBook Pro is uitgerust met een volwaardig toetsenbord met achtergrondverlichting en een verbeterde koeltechniek, zodat de toetsen niet te warm worden. Een geborstelde aluminium behuizing moet het toestel ook een modern uiterlijk geven, want het oog wil uiteraard ook wat.

De Asus ZenBook Pro komt begin mei naar onze markt en gaat 1749 euro kosten.

Reageer