In 2019 mogen we opnieuw een uitbreiding binnen de Altherma lucht/water-warmtepompen verwachten.

Daikin timmert al jaren aan de weg om warmtepompen in ons land populairder te maken. Zo werd het Altherma-gamma speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en aangepast aan de Europese klimaatbehoeften en seizoenschommelingen.

Een van de nieuwigheden in 2019 is dat de Altherma Integrated Solar Unit (ISU)-warmtepomp nu gebruik maakt van R32, een alternatief koelmiddel dat het milieu minder belast.

Dit type warmtepomp beschikt over een geïntegreerde thermodynamische opslagtank, die werkt volgens het doorstroomprincipe. Het maakt de productie van sanitair warm water met behulp van zonnewarmte mogelijk en is de meest complete oplossing qua rendement. Het systeem kan ook worden gecombineerd met andere energiebronnen.

De lucht/water-warmtepompen met lage temperatuur van Daikin zorgen voor de productie van warm water en voor de verwarming van de woning. Het systeem kan temperaturen tot 65°C produceren en is geschikt voor zowel vloerverwarming als radiatoren. Zelfs op de koudste dagen, tot wel -25°C, heeft het apparaat een gegarandeerde werking.

Dit jaar zullen de wand- en vloermodellen – de toestellen die in de woning staan en de warmte afgeven – beschikbaar zijn in grotere capaciteiten, namelijk 11kW, 14kW en 16kW.

De derde generatie van de Altherma warmtepompen, die vorig jaar werd uitgebracht, is vooral voor de installateur een stap vooruit. De unit wordt bedrijfsklaar geleverd, met koelmiddelvulling, en is reeds getest, zodat de installatietijd kort blijft. Ook onderhoudswerkzaamheden kunnen voortaan gebeuren aan de voorzijde van de units, terwijl de leidingen toegankelijk zijn via het bovenste gedeelte van de unit.

Reageer