‘Veertien’ lijkt het codewoord bij Acers nieuwste Chromebook te gaan worden. De laptop biedt een batterijduur van maar liefst 14 uur en komt ook met een 14 inch beeldscherm. Met het toestel richt Acer zich vooral op studenten, en dat zie je ook aan de prijs: voor amper 299 euro haal je de Chromebook in huis.

De Chromebook 14 is het eerste model dat met een 14 inch scherm komt. Qua resolutie kan je kiezen tussen een versie met Full HD-scherm (1920 x 1080 pixels) of HD-scherm (1366 x 768 pixels). De ComfyView-functie zorgt ervoor dat jouw ogen minder snel vermoeid geraken.

Een van de strafste eigenschappen van het toestel, is de batterij. De HD-versie houdt het maar liefst veertien uur uit, de HD-versie twaalf.

 

acer-chromebook-14-2

HDR-webcam

Opvallende eigenschap: de 720p-webcam van de Chromebook 14 biedt niet enkel HD audio- en video-opname, maar ook High Dynamic Range-beelden. Straf, voor zo’n goedkoop apparaat.

Strak design

Acer heeft ook aandacht voor het design: dankzij de geborstelde afwerking en de afgeronde hoeken, gekoppeld aan een aluminium behuizing (voor het eerst bij een Acer Chromebook), moet het toestel ook uiterlijk weten te overtuigen.

Overige specificaties

Qua processor stelt de Chromebook 14 het met een quad core- of dual core-processor, 4 GB of 2 GB RAM, 16 of 32 GB opslaggeheugen, Bluetooth, USB 3.1 en het wordt geleverd met 100 GB gratis opslagruimte op Google Drive.

Beschikbaarheid

De Chromebook is vanaf deze maand beschikbaar vanaf 299 euro.

 

 

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer