acer-aspire-revo-one

Naar goede gewoonte stelde Acer op een persevent zijn nieuwe laptops en hybride toestellen voor. Blikvanger was echter de Revo One, een computer ‘slash’ NAS die als entertainmentcenter in je woonkamer moet dienen.

Acer Revo One: pc/NAS

Acer richt zich al jaren op het instap- en middensegment, zowel met zijn smartphones, tablets als laptops, en doet het in ons land meer dan behoorlijk. Het is dan ook geen verrassing dat de fabrikant ook dit jaar voortbouwt op zijn successen. Toch richt Acer zijn pijlen ook op andere doelwitten en wil vooral met de Revo One in de roos mikken.

De Revo One moet je volgens Acer zien als een toestel dat tussen een pc en een NAS hangt. Het apparaat is gemaakt als een hub voor home entertainment en kan gebruikt worden om televisieprogramma’s, films en foto’s op je tv te bekijken. Het toestel komt met drie harde schrijven van elk 2 TB. De bediening van de Revo One gebeurt ofwel via een eigen afstandsbediening mét toetsenbord, of via een mobiele app.

Het apparaat ondersteunt het ‘Bring Your Own Cloud’-principe van Acer, waarmee je als gebruiker altijd bij je bestanden kan. Zo heb je dus meteen toegang tot al je bestanden, foto’s, filmpjes, muziek, enzovoort.

De Revo One moet zo’n 349 euro kosten.

Drie thema’s dit jaar voor Acer

acer-aspire-R11

Naast de Revo One stelde Acer echter drie kernthema’s centraal voor dit jaar: 2-in-1-toestellen, Chromebooks en gaming.

Binnen die eerste pijler heeft Acer al heel wat ervaring, zo blijft ook uit de nieuwe toestellen. De Aspire R11 is daarbij de nieuwste toevoeging. Die komt met een 11,6 inch HD-aanraakscherm met Zero Air Gap-technologie.

Het scherm kan je draaien langs het 360 graden-scharnier openklappen van notebook naar pad-, display- of tentmodus.

Onder de motorkap vind je een Intel Pentium-processor met Intel HD Graphics, maximaal 8 GB RAM en een harde schijf van 1 TB. De Aspire R11 komt met een gratis update naar Windows 10.

Uniek bij de R11 is BluelightShield, dat de blauwe tinten in het scherm vermindert en zo aangenamer moet zijn aan de ogen. De Aspire R11 is vanaf midden juni verkrijgbaar vanaf 399 euro.

Acer Chromebook 15

acer-chromebook-15

Acer focust zich ook op Chromebooks. De Chromebook 15-lijn krijgt er een nieuw model bij, namelijk de CB3-531, die aan een sterke prijs van 299 euro in de winkelrekken zal liggen en het maar liefst 11,5 uur zonder herlaadbeurt uitzingt.

Het toestel loopt op een Intel Celeron dual-core processor en krijgt 2 GB RAM en 16 GB opslaggeheugen mee.

Gaming monitor

Acer-XR341CKA-gaming-monitor

Sinds vorig jaar gaat Acer ook een pak serieuzer om met het hele gaminggebeuren, met de Nitro-laptopreeks als exponent. Dit jaar schakelt het nog een versnelling hoger en lanceert het de XR341CKA-monitor, een gaming monitor met gebogen scherm en NVIDIA G-SYNC, dat zorgt voor een vloeiender beeld zonder schokken en tearing.

Het scherm heeft een 21:9-verhouding en een resolutie van 3440 x 1440 pixels met een kijkhoek van 178 graden. Acer beloofde ook later dit jaar nog meer de gamers te bedienen en het toestellenaanbod fors uit te breiden. De XR341CKA-monitor is vanaf 1399 euro de jouwe.

Ontdek hier de andere producten van Acer
Klik hier om producten in te laden

Reageer