Laserprojectoren mogen voorlopig dan vooral op een bepaalde doelgroep gericht zijn, toch zullen ze in de toekomst misschien wel de projector met traditionele lamp vervangen. Wij geven acht voordelen die een laserprojector biedt op een variant met een lamp.

1/ Laser gaat langer mee

De nieuwste projectoren met een lamp mogen dan wel met een duurzame ledlamp uitgerust zijn, toch gaan ook deze ooit kapot of verliezen ze hun lichtsterkte. Laserprojectoren gaan zo’n tien jaar lang mee, en vaak zelfs nog langer. Hiermee heb je niet enkel een voordeel op klassieke projectoren, maar ook op televisies.

2/ Minder onderbrekingen

Omdat de laserprojector zo lang meegaat, verlies je minder tijd aan het vervangen van lampen. Hierdoor win je niet alleen tijd, maar dit is ook beter voor je toestel. Hoe minder je met de onderdelen bezig bent, hoe beter.

3/ Minder onderhoudskosten

Omdat je minder onderhoud hebt aan een laserprojector, zal je ook minder kosten hebben. Je moet immers geen nieuwe lampen aanschaffen of minder snel andere onderdelen kopen.

4/ Schitterende beeldkwaliteit

Laserprojectoren staan, nog meer dan projectoren met lampen, gekend om hun bijzonder scherp beeld en goede kleurweergave. Via een gesofisticeerd systeem met spiegels en verschillende lenzen is de kleurweergave van heel hoge kwaliteit.

5/ Kwaliteit blijft even goed

Een van de grootste voordelen van een laserprojector is dat de kwaliteit van het geprojecteerde beeld gedurende de volledige levensduur even goed blijft. Laserprojectoren bieden een lichtoutput van zo’n 3000 lumen, en dat gedurende tien jaar. Dit in tegenstelling tot lampen, die (weliswaar na heel wat jaren) geleidelijk sterkte verliezen.

6/ Meteen een kwalitatief beeld

Waar projectoren met lampen een inlooptijd nodig hebben, is dit bij laserprojectoren niet het geval. Iedere keer als je een lampenprojector inschakelt, duurt het immers een tijdje vooraleer de lamp warm genoeg heeft om de volledige helderheid te bereiken. Bij laserprojectoren is dit niet het geval: van zodra de lichtbron ingeschakeld is, krijg je de volledige 100% helderheid.

7/ Meer installatievrijheid

Laserprojectoren kan je werkelijk onder elke hoek installeren. Je kan het toestel de volledige 360 graden draaien, zonder enige vorm van kwaliteitsverlies. Dit opent uiteraard meer mogelijkheden op het gebied van installatie.

8/ Beter voor je portefeuille en het milieu

Omdat laserprojectoren enkel de lichtsterkte zullen gebruiken die nodig is om het scherm weer te geven, zullen ze op de lange termijn heel wat energie uitsparen. De helderheidinstellingen worden immers automatisch aangepast aan bijvoorbeeld donkere beelden. Dit is niet enkel beter voor je portefeuille, maar zorgt ook voor een kleinere ecologische voetafdruk en is dus beter voor het milieu.

Reageer