Yamaha RX-A2080

Een twintigtal home audio producten van Yamaha heeft de voorbije weken een reeks van nieuwe firmware- en appupdates gekregen. Het gaat om producten die in 2018 in de winkels verschenen.

Een soundbar, enkele draadloze luidsprekers en de AV-receivers bieden voortaan ondersteuning voor Apple AirPlay 2 en ontvangen ook meer mogelijkheden wat Spotify Connect betreft.

Met Apple AirPlay 2 man muziek van streamingdiensten zoals Apple Music gelijktijdig in de hele huis worden gestreamd vanaf een iPhone, iPad, HomePod en Mac naar meerdere Yamaha-apparaten en andere luidsprekers met AirPlay 2.

Spotify Connect is nu ook bruikbaar met gratis Spotify-accounts waar dat vroeger alleen beschikbaar was voor betaalde accounts.

Op de AV-receivers uit 2017 en 2018 wordt ook eARC-functionaliteit (enhanced Audio Return Channel) toegevoegd. Hierdoor kunnen niet-gecomprimeerde audioformaten worden ondersteund zoals Dolby TrueHD en DTS-HD, en objectgebaseerde surround zoals Dolby Atmos en DTS:X.

Alle Yamaha MusicCast-producten (sinds 2015) krijgen tevens support voor Actions on Google (enkel in de Engelse taal) via een update van de Yamaha MusicCast-app. In mensentaal: via de Google Assistant-app kan je de producten bedienen via spraakopdrachten, volumes aanpassen of kamers koppelen aan elkaar. Voortaan kan er ook gekozen worden voor een favoriete spraakassistent, of dat nu Siri, Google of Alexa is.

De firmwareupdates en de update van de MusicCast-app beginnen in april en lopen door tot de zomer. Gebruikers krijgen een automatische prompt om de firmware te installeren via de MusicCast-app.

Klik hier om producten in te laden

Reageer