Samsung Galaxy S6 concept

Een 5,1 inch quad-HD Super AMOLED-scherm, 20 megapixelcamera, draadloos opladen en Samsungs eigen Pay-systeem: het moeten enkele van de nieuwe specificaties zijn van de Koreaanse topsmartphone voor dit jaar.

Concept van de Galaxy S6

Ongeveer een maand voor dat Samsung meer dan waarschijnlijk zijn nieuwste vlaggenschip gaat voorstellen, gonst het al van de geruchten over mogelijke functies en specificaties van het toestel. Volgens BGR heeft een ‘trusted source’ heel wat specificaties over het toestel gelekt.

Over één ding lijken verschillende bronnen het eens: de Galaxy S6 krijgt niet de Snapdragon 810-processor van Qualcomm mee, maar zou Samsungs eigen 64-bit octa-core 14nm Exynos-processor krijgen.

Het scherm zou 5,1 inch groot zijn en een quad HD-resolutie krijgen, aangevuld met de Super AMOLED-techniek. Met een ppi van 577 moet je een extra scherp beeld krijgen, terwijl je met aanvullende functies ook in fel zonlicht altijd een goed leesbaar scherm moet hebben.

Qua camerawerk zou de S6 het met een 20 megapixeltoestel achteraan en een 5 megapixelvariant f/1.8 vooraan doen. Onder de motorkap zou je verder ook nog 32, 64 of 128 GB opslaggeheugen moeten vinden.

Bovendien zou het toestel draadloos opladen ondersteunen, waarbij tien minuten opladen van de 2550 mAh-accu resulteert in vier uur gebruiksduur.

Samsung Pay

Een van de opvallendste geruchten is Samsung Pay, een direct antwoord op Apple Pay, dat de grote concurrent bij de lancering van de iPhone 6 voorstelde. Het systeem zou via NFC moeten communiceren en van bij de opstart al bij heel wat betaalterminals moeten werken. Veel details zijn er echter nog niet bekend over het systeem.

Of deze specificaties kloppen, zullen we op het Mobile World Congress in Barcelona (2 tot 5 maart) te weten komen.

De andere smartphones van Samsung ontdekken?

Klik hier om producten in te laden

Reageer