De Highway Star 4G moet met zijn octa-core processor vooral inzetten op prestaties, terwijl de Highway Pure vooral op vlak van design moet uitpakken.

Wiko is nog niet echt bekend bij het grote publiek, maar het Franse merk is druk bezig met zijn naambekendheid te vergroten. De Highway-lijn moet daarbij helpen.

De Highway Star komt met een 1,5 GHz octa-core processor, een 5 inch AMOLED HD-scherm met Corning Gorilla Glass 3, een 13 megapixelcamera aan de achterzijde en een 5 megapixelcamera vooraan. Verder vind je onder de motorkap ook nog 16 GB opslaggeheugen (uitbreidbaar met microSD) en 2 GB RAM.

De Highway Pure pakt dan weer uit met een uiterst dun design en is met zijn 5,1 mm dikte volgens Wiko de dunste 4G-smartphone ter wereld. Bovendien is de Pure met zijn 98 gram ook een echt lichtgewicht. Alles wordt aangedreven door een 1,2 GHz quad-core Snapdragon 410-processor en 2 GB RAM. Ook aanwezig zijn 16 GB opslaggeheugen, een 4,8 inch AMOLED-display met Corning Gorilla Glass 3 en een 8- en 5 megapixelcamera.

De Highway Star is beschikbaar vanaf april, de Highway Pure vanaf mei. Prijsinformatie gaf Wiko nog niet mee.

Reageer