Van een uitgepuurd ontwerp tot slim uitgekozen huisautomatisering: bij Vilarte kom je écht tot rust. In Niko vonden ze de ideale partner om dat te realiseren.

Vilarte heeft een duidelijke missie: sereniteit brengen in een wereld die nooit stilstaat. Het concept? Designpaviljoenen op maat voor zij die willen ontsnappen aan de dagelijkse ‘rat race’. In de hectische wereld van vandaag is het een hele uitdaging om tot rust te komen. Iets dat oprichters Veerle Claerhout en Pieter De Vylder, twee Belgische handelsingenieurs met een voorliefde voor design, zelf ook ondervonden.

Een extra ruimte waar je volledig kan ontsnappen aan de drukte. Midden in de natuur. Mét een minimalistisch design. Dat is wat ze zochten, maar nergens vonden. En dus creëerden ze er zelf één: “Met Vilarte willen we mensen dichter bij de natuur brengen en een gevoel van vrijheid bieden. Zo bevat elk paviljoen veel ramen om de connectie met buiten te behouden en kan de stalen constructie perfect aangepast worden aan wat de klant precies voor ogen heeft.”

Connectie op maat

Welke huisautomatisering net geïntegreerd wordt per Vilarte-paviljoen hangt overigens voor een groot deel van de klant af. “Zelf vonden wij het belangrijk dat eens het systeem geprogrammeerd is, het heel makkelijk voor de eindgebruiker is om te bedienen. Ook stelden we enkele vaste sferen in waardoor de veelzijdige vrijheid van de paviljoenen nog beter tot z’n recht komt.”

“Maar als de klant wil weten wat zijn paviljoen verbruikt dan zorgen we ervoor dat de energieconsumptie gemeten kan worden. Hebben ze al Niko Home Control dan maken we daar handig gebruik van, maar zelfs als de klant een ander systeem gebruikt, zijn er bruggen voorzien om dit te vertalen naar Niko Home Control.”

Wat tot slot de bediening van Niko Home Control betreft, houdt Vilarte het graag zo eenvoudig mogelijk: “We kozen bewust voor de simpliciteit van een Digital black bedieningsscherm in plaats van verschillende schakelaars. Zo kan de bewoner met één klik alles wat elektrisch is besturen, inclusief je muziekinstallatie van Sonos en de warmtepomp van Daikin voor airco en verwarming.”

 

Reageer