Apple Carplay

Pioneer is begonnen met de uitrol van CarPlay via een firmware-update bij zes van zijn autoradio’s. Met CarPlay kan je verschillende smartphonefuncties naar het scherm van het mediacenter van je audio brengen.

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#f10107″ arrow=”yes” align=”right”]”Apple wil met CarPlay apps laten openen op het display, waardoor je nog veiliger je smartphone in de wagen moet kunnen bedienen.”[/quote]

De toestellen die de update krijgen zijn de AVH-X860BT, de AVIC-F960DAB, de AVIC-F960BT, AVIC-F60DAB, de AVIC-860BT en de SPH-DA120.

Bij de lancering van CarPlay werd bekendgemaakt dat autofabrikanten als Mercedes, Volvo en Ferrari de dienst zouden gaan inbouwen in hun systemen. Natuurlijk is het voor de gemiddelde consument voordeliger om gewoon een nieuw mediasysteem aan te schaffen dan meteen voor een nieuwe wagen te kiezen, vandaar ook de integratie bij Pioneer.

Apple wil met CarPlay niet enkel telefoonfuncties naar je mediascherm brengen, maar ook andere apps laten openen op dit display, waardoor je nog veiliger je smartphone in de wagen moet kunnen bedienen.

Reageer