Virtuix Omni wil met zijn speciale ‘loopband’ en VR-bril een complete VR-ervaring bieden, ideaal voor bijvoorbeeld het spelen van games.

Het lijkt erop dat virtual reality dit jaar paraat staat om naar onze woonkamer te komen. Virtuix laat immers op CES weten dat zijn Omni-systeem op punt staat en stilaan klaar is om aan de man te worden gebracht. Er wordt al een hele tijd aan de Virtuix Omni gewerkt, maar deze editie van CES zou wel eens de grote doorbraak kunnen zijn voor het systeem.

Wat is Virtuix Omni?

Virtuix Omni bestaat uit drie grote delen. Het eerste is een speciale plaat die ietwat op een loopband lijkt, maar tegelijkertijd helemaal anders werkt. Je neemt plaats op de loopband, die aan de hand van jouw stappen de bewegingen zal registreren en die in de game zal importeren.

Dat doe je wel met speciale schoenen, meteen goed voor het tweede deel van de Virtuix Omni. De speciale sneakers hebben een soort glijdende rand op de zool. Ook de ‘loopband’ zelf is uitgerust met dit glijdend materiaal, zodat loopbewegingen vloeiend verlopen.

Om te voorkomen dat je valt, word je met een speciaal harnas (deel drie van het toestel) vastgemaakt aan de omkadering rond de loopband.

Natuurlijk ben je helemaal niets zonder speciale VR-bril. De Virtuix Omni toont zijn apparaat altijd in samenwerking met de Oculus Rift, zowat de ‘uitvinder’ van de VR-bril en vorig jaar opgekocht door Facebook.

Door met de speciale schoenen rond te lopen of te stappen, gaat je personage in de game dezelfde beweging maken. Draai je je om, doet die dat ook. Je neemt als het ware echt plaats ‘in’ de game, waarbij je met de VR-bril helemaal van jouw echte omgeving afgesloten wordt.

De Virtuix Omni kreeg tot nu toe al meer dan 4000 pre-orders te verwerken via Kickstarter. Het toestel moet in maart-april van dit jaar in de handel komen. Momenteel kost het apparaat 499 dollar, eens de pre-orderfase voorbij is stijgt die naar 699 dollar.

Reageer