Binnenkort kan je als muziekfanaat zelf je Sonos-luidsprekers gaan finetunen dankzij Trueplay, een nieuwe software waarmee je nog meer uit je speaker moet kunnen halen.

Sonos staat bekend om zijn goed geluid en kwalitatieve speakers, dus is tuning dan echt nog nodig? Als je écht de beste geluidskwaliteit wilt krijgen, kan het zeker geen kwaad. Elke ruimte en opstelling is anders en idealiter wordt een luidspreker ook aangepast aan de grootte en vorm van de ruimte en de materialen die gebruikt worden. Maar uiteraard is een professionele kalibratie nogal duur.

sonos-play-5-2

Trueplay moet niet enkel goedkoper zijn, maar ook nog eens gemakkelijk. Met één druk op de knop kan je je geluidsinstallatie finetunen aan je specifieke ruimte.

Het systeem gaat met behulp van de Sonos-app, de iPhone- of iPad-microfoon en een door de Sonos-speakers speciaal uitgezonden toon analyseren hoe het geluid in de kamer teruggekaatst wordt via muren, glas en andere oppervlakken en daarna de luidspreker zo tunen dat die optimaal klinkt voor de ruimte.

Trueplay in is eerste instantie beschikbaar voor de PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5 en iOS-controllers en komt later naar alle andere Sonos-luidsprekers.

Nieuwe PLAY:5

Sonos zorgt bij wijze van ‘extraatje’ ook voor een remake van de PLAY:5-speaker. Het toestel komt met zes gesynchroniseerde, aangepaste drivers voor drie midwoofers en drie tweeters.

Het bereik van de PLAY:5 werd vergroot en het toestel kan nu op drie verschillende manieren geplaatst worden: horizontaal en verticaal als enkele speaker of horizontaal met een tweede PLAY:5. Twee horizontaal geplaatste speakers zorgen voor een stereogeluid.

 

sonos-play-5-3

Ook het design werd opnieuw onder de loep genomen en aangepast. Nieuw zijn de touchknoppen waarmee je het apparaat kan inschakelen, het volume kan wijzigen of naar een volgend nummer gaan.

Uiteraard werkt de PLAY:5 samen met alle andere Sonos-speakers en kan zelfs als achterspeaker gebruikt worden in een home cinemasysteem met de PLAYBAR en SUB van Sonos. De nieuwe PLAY:5 is beschikbaar in mat zwart en mat wit en kost 579 euro.

Ontdek hier enkele andere producten van Sonos
Klik hier om producten in te laden

Reageer