Amazon Video wil binnenkort de wereld van de streaming tv veroveren. Door enfant terrible van de BBC, Jeremy Clarkson en zijn kompanen, Richard Hammond en James May, in huis te halen, mikken ze alvast in de roos. The Grand Tour is een auto-show, een beetje Top Gear revisited dus.

The Grand Tour ging afgelopen weekend in 5 landen in première, maar de bedoeling is om in december alle 200 landen aan te doen, dus ook België. De exacte release-datum is nog niet bekend. Elke vrijdag zal er een nieuwe aflevering worden prijsgegeven.

Het eerste seizoen van The Grand Tour omvat 12 episodes en Amazon sloot een contract af voor 3 seizoenen. Amazon reserveert hiervoor zo’n 5 miljoen euro per aflevering, een viervoudiging van het budget dat de BBC spendeerde aan een aflevering.

Videostreaming steeds belangrijker

Dankzij het binnenhalen van deze BBC-prijsbeesten kan Amazon zich steviger vastankeren in de tv streaming-markt waar nu vooral Netflix met de scepter zwaait. Amazon heeft al miljoenen abonnees maar hinkte nog achter Netflix aan. Het is wel nog niet duidelijk of Amazon wereldwijd een volledige programmatie wil streamen of dat het alleen maar over The Grand Tour gaat.

Amazon produceert al originele TV-series zoals ’Transparent’, ’The Man in the High Castle’ en ’Mozart in the Jungle’ en films als Spike Lee’s ’Chi-Raq’. Sommige van deze producties zijn reeds verkrijgbaar in Ultra HD en HDR kwaliteit. The Grand Tour werd in 4K Ultra HD gefilmd.

Amazon Video is beschikbaar via Smart TV, media streamers (zoals Amazon FireTV), smartphones, tablets en computers. Zoek Amazon Video echter niet op Apple TV of Chromecast.

In de Verenigde Staten kost de streaming service van Amazon Video $9/maand, wat overeenkomt met de standaard-service van Netflix.

Nu al in België te bekijken

Naar verluidt zou je nu al vanuit België of Nederland, na het aanmaken van een Duits of Brits Amazon-account, kunnen kijken naar The Grand Tour. De eerste 30 dagen kijk je volledig gratis. Daarna zal je waarschijnlijk je account kunnen overzetten naar een Belgische account. Wie het al heeft geprobeerd, laat ons gerust iets weten.

Reageer